Декілька причин обрати вакуумні навушники у 2024 році

12.04.2024, 14:00 Переглядів: 917

   

Вакуумні навушники є чи не найпопулярнішим типом навушників у світі. Причин тому декілька, починаючи від легкості та компактності, і закінчуючи грандіозним вибором моделей з різними характеристиками та в дуже широкому ціновому діапазоні.

Якщо відкрити каталог: https://soundmag.ua/ru/catalog/headphones/?headp_tip_naushnikov=47 , то можна побачити понад триста варіантів. Обрати єдину пару серед цього розмаїття може бути доволі складно, тому нижче ми наведемо декілька причин, чому варто звернути увагу саме на вакуумні навушники, та які параметри враховувати перед купівлею.

 Для початку варто уточнити, що вакуумними називаються навушники, які мають довгий звуковід, який вставляється безпосередньо у вушний канал, і фіксується там за допомогою амбушури. Схожі на вигляд навушники вкладиші не мають амбушур, і фіксуються на початку слухового каналу. Завдяки своїй конструкції, вакуумні моделі забезпечують значно кращу пасивну звукоізоляцію, та відповідно більш насичене звучання порівняно з вкладишами.

 Тут одразу зауважимо, що амбушури безпосередньо впливають на характер звучання. Мають значення як розмір, так і матеріал, з якого вони зроблені, а також діаметр вихідного отвору. Маніпулюючи цими параметрами можна зменшити або додати вагу басів, трохи обрізати верхні частоти або вивести на перший план середину. Рекомендуємо спробувати декілька варіантів амбушур, якщо такі є в комплекті, або придбати їх окремо від стороннього виробника. Результат вас однозначно здивує.

 Ключові характеристики вакуумних навушників

 Почати варто з типу динаміків. Найпоширенішим є класичний динамічний динамік. Він непогано працює у всьому діапазоні частот, але доволі чутливий до налаштувань. Арматурні драйвери відзначаються кращою деталізацією, але ефективно працюють в обмеженому частотному спектрі, і не найкращим чином справляються з басами. Так виникли гібридні навушники, які використовують комплексну систему з динамічного та одного або декількох арматурних драйверів. Таким чином вдається добитися потужних низьких частот та якісної і деталізованої середини. Що цікаво, останнім часом можна зустріти змінні насадки на звуководи, які регулюють повітряний потік, і відповідно змінюють звуковий почерк.

 Декілька слів про кабель. Все частіше виробники пропонують вакуумні навушники зі з'ємним кабелем. З одного боку це дозволяє легко замінити його в  разі пошкодження. З іншого боку, відкриває деякі можливості в плані апгрейду, тобто заміни кабелю на більш якісний. Також зауважимо, що в останні роки набирає популярності завушне кріплення, коли кабель від навушників спочатку проходить за вухом і лише тоді опускається вниз. Це дозволяє зменшити навантаження на вухо та нівелювати мікрофонний ефект кабелю.

 Не можна не згадати про матеріали та форму корпусів. Зазвичай їх виготовляють з пластику, епоксидної смоли або акрилу. Рідше з металу. Важливо добитися не лише легкості та міцності, але й ергономічної форми, щоб навушники зручно сиділи у вухах. Частково посадку можна відрегулювати підбираючи амбушури відповідного розміру та форми. Але все одно можливі ситуації, коли популярні моделі будуть вам замалі, або навпаки завеликі, сильно виступаючи з вух. Комфортно користуватися навушниками в такому випадку не вийде, тому радимо по можливості зайти в магазин та особисто протестувати навушники перед тим, як купувати. Поміряйте декілька різних пар, послухайте в них улюблені треки, оцініть якість звучання, матеріали корпусу та порівняйте з конкурентами, і лише після цього робіть остаточний вибір. Довіряйте своїм вухам.

 

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх