Топ 6 товарів від експертів Codes, які українці купують зі знижками

4.04.2024, 17:00 Переглядів: 735

 

Однією з найбільш характерних рис вітчизняної роздрібної торгівлі аналітики ринку називають розвиток сектора e-commerce. Тенденція намітилася ще у 2020 році, посилилася у 2023 і продовжує зміцнюватися.

Окрім збільшення обсягів покупок, українці, за даними експертів, почали частіше замовляти товари зі знижками, які пропонують інтернет-магазини.

Коротко про ситуацію у сфері онлайн-торгівлі


Обсяги онлайн-покупок торік зросли майже на 60%. Такі дані на основі аналізу запитів користувачів надали експерти сервісу Codes. До речі, подібні результати зростання (близько 63%) оприлюднили також компанії Deloitte та Gradus, які проводили дослідження восени 2023 року. Примітно, що розширення аудиторії покупців онлайн відбувається переважно завдяки людям віком 50-59 років, які активно долучаються до інтернет-покупок. Так, наприклад, понад 30% тих, хто активував у Maudau промокод з https://codes.com.ua/shops/maudau для замовлення побутової хімії та домашнього текстилю, — це люди, яким 56+ років.

Для порівняння: у 2021 році лише приблизно 15% інтернет-замовлень у цих товарних категоріях було зроблено споживачами віком від 50 років.

Цікавим є ще один факт. Разом зі збільшенням частоти покупок в інтернеті зменшився середній чек. Одна з причин такої ситуації, вважають в Codes, — використання промокодів на знижки, купівля акційних товарів, у тому числі й під час розпродажів.

Найпопулярніші товари зі знижкою


Як повідомили співробітники сервісу Codes, вигідні умови покупок за промокодом або під час акції поширюються на сотні товарних позицій. Але покупці найчастіше вибирають такі товари:

  • смартфони та аксесуари до них;
  • косметика та гігієнічні засоби;
  • дитячі іграшки;
  • кеди та кросівки;
  • вітаміни та харчові добавки;
  • корм для тварин.

Електроніку переважно замовляють в «Алло», Comfy, MOYO, «Ельдорадо», Touch, Telemart. Середній розмір знижок за промокодом становить від 20 до 25%. При замовленні акційних товарів можна заощадити 50% від початкової ціни та більше.

Косметику та доглядові засоби купують в основному в Notino, EVA, Yves Rocher. Знижки за промокодом починаються з 20%. Під час акції ціни знижуються на 40-50%.

За кількістю замовлень дитячих іграшок лідирують «Будинок іграшок» та «Антошка». Активація промокода забезпечує знижку до 25%. Акційні ціни зазвичай на 30-40% нижчі від звичайних.

Взуття вибирають найчастіше в Intertop та Evzuttya. Промокод допомагає заощадити в середньому 25%. Акційні знижки сягають 64%.

Вітаміни та харчові добавки українці замовляють здебільшого в iHerb. Знижки на товари стартують із 10%. Продукцію в рамках акції «Бренди тижня» можна купити на 15% дешевше, а товари брендів iHerb за промокодом коштують на 30% менше.

Лідерами замовлень зі знижкою кормів для тварин виявилися MAUDAU та Rozetka. Активація промокода дає змогу заощадити до 30%. Максимальний розмір знижки становить 70%.

Codes — це інформаційний сервіс, який пропонує безкоштовні промокоди та купони для багатьох відомих брендів.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх