Реалізація кругляка сосни та інших лісоматеріалів на біржі УУБ

19.03.2024, 11:00 Переглядів: 560 Р

 

Електронні аукціони, які практично щодня проходять на Українській універсальній біржі, дозволяють деревообробним компаніям купувати кругляк сосни прозоро, без відкатів і незаконних домовленостей з високопосадовцями.

Наша компанія однією з перших пройшла процедуру ліцензування в Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку. Відповідно, з 01 липня 2021 р. ми проводимо онлайн-торги з продажу необробленої деревини та пиломатеріалів за оновленим законодавством.

Що таке кругляк сосни та як купити деревину на ліцензованій біржі uub.com.ua

Загалом кругляк сосни представляє собою спиляні стовбури та сучки, вивезені з лісу після вирубки. Після цього кругляки можуть піддаватися додатковій обробці для видалення кори та вирівнювання кінців. Отримані заготовки також можуть бути як цілими, так і розпиляними на менші частини. Увесь круглий ліс ділиться на колоди і кряжі. Колоди поступово звужуються від низу до верхньої кінцівки. Їх довжина коливається від 3 до 6,5 м. Залежно від товщини, на Українській універсальній біржі ви можете придбати цілі соснові колоди великого, середнього або малого діаметру.

Для чого використовується кругляк сосни, його продаж на онлайн-аукціонах біржі ТОВ «УУБ»

До основних характеристик кругляка сосни, які враховують під час покупки учасники аукціонів з продажу лісу на Українській універсальній біржі, належать діаметр, довжина, ступінь вологості та клас якості. Довжина і діаметр вказуються в метрах і сантиметрах, вологість – у відсотковому співвідношенні кількості води в складі деревини. Якість кругляка сосни, як і інших лісоматеріалів, купити які усі бажаючі можуть на ліцензованій біржі УУБ, оцінюється за такими параметрами, як наявність відколів, тріщин, гнилі, відсутність виражених дефектів.

Висталений на продаж на відкритих біржових аукціонах кругляк сосни широко використовується в будівництві та столярній справі для виготовлення меблів, опорних конструкцій, підлоги, обшивки та інших дерев’яних виробів. Він також є джерелом дров та деревного вугілля.

Актуальна ціна продажу кругляка сосни на організованих біржових торгах

Загалом з 01 липня 2021 року на Українській універсальній біржі проведено 5 800 торгів з продажу необробленої деревини на суму 19,2 млн. грн. За результатами аналітики ринку найбільша частка припадає саме на аукціони з реалізації кругляка сосни – у загальному обсязі лісоматеріалів він наразі складає 58% (4,7 млн. куб. м).

Ціна 1 кубометру кругляка сосни в Україні може залежати від ряду факторів, таких як розмір заготовок, якість сировини, поточний обсяг попиту на ринку. Наразі вона становить 1 858 грн./куб. м. При цьому найбільшими обсяги і, відповідно, прибуток від реалізованої соснової деревини є у Рівненській, Житомирській і Чернігівській областях.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх