Чи можна робити лазерну епіляцію при мастопатії

5.03.2024, 18:00 Переглядів: 789 Р

 

Лазерна епіляція стала найпопулярнішою косметичною послугою. Це ідеальний спосіб надовго позбудеться від волосків у небажаних місцях. Її цінують за швидкість, зручність, безболісність та безпеку.

Але деякі жінки цікавляться, чи можна робити епіляцію при мастопатії. Відповісти на це питання ми попросили лікаря-косметолога мережі спеціалізованих салонів Epilaser.com.ua в Україні.

Особливості процедури

Лазерну епіляцію роблять за допомогою спеціального косметологічного апарату, що генерується високоенергетичним світловим випромінюванням. Принцип дії базується на дії променя світла на пігмент меланін. Це призводить до перегріву волосяного кореня, руйнування та подальшого випадіння волосся. Завдяки своїй вибірковості лазер не зачіпає і не пошкоджує навколишню шкіру, а глибина його проникнення складає всього 2-3 мм. Що говорить про нешкідливість та відсутність ймовірності викликати мастопатію лазерною епіляцією.

Для остаточного видалення волосистості обов'язково слід пройти курс із 9-12 сеансів. Оскільки волосся проходить через три основні фази життя: Анагенову (динамічного зростання), Катагенову (перехідну) та Телогенову (спокою). А апаратний промінь ефективно діє на волоски, які у анагеновой фазі розвитку.

Для епіляції застосовують різні види лазерних апаратів. Найвідомішими вважаються – Діодний, Неодимовий, Олександритовий. Але останнім часом почали використовувати інноваційне гібридне тріо-кластерне обладнання. Їх особливістю є підвищена точність, безпека та універсальність. Інженерам вдалося об'єднати ключові переваги моно пристроїв в один прилад завдяки суміщенню у світловому пучку трьох хвиль - 751/808/1063 нанометрів. А інтегроване контактне охолодження додатково знижує ризик виникнення опіків та пігментації.

Що таке мастопатія

Це захворювання, що передбачає зміну структури молочної залози. Існує кілька різновидів мастопатії:

  • Кістозна. Зростання кількості рідини у грудях провокує збільшення клітин, у результаті виникають невеликі кісти.
  • Фіброзна. Діагностується при надмірному розростанні сполучних тканин.
  • Фіброзно-кістозна (ФКМ). Комбінація двох форм цієї хвороби, що зустрічаються найчастіше.
    Основний вік виникнення мастопатії проявляється у жінок між 33 та 57 роками. Це половина пацієнтів, які звернулися до лікаря - мамолога.

Таке захворювання викликається дисбалансом гормонального фону: дисфункцією щитовидної залози, гіпофіза, яєчників, надниркових залоз. Запідозрити мастопатію можна за такими симптомами:

  • виявлення ущільнень під час пальпації;
  • болючість та набряклість незалежно від менструального циклу;
  • виділення схоже на молозиво.

Оскільки ФКМ найчастіше вважається наслідком порушенням рівня гормонів, клінічна картина може бути різноманітною.

Чи можна робити лазерну епіляцію при мастопатії

ФКМ не відноситься до абсолютного протипоказання для проведення процедури, але потребує постійного контролю та спостереження у профільних фахівців. Перед записом в салон важливо пройти візуальний огляд у мамолога і зробити УЗД діагностику для виключення ризику розвитку онкології.

Будь-які зміни у грудних тканинах потребують оцінки. Важливо зауважити, що лазерну епіляцію при мастопатії можна проводити лише у випадку, якщо обстеження не виявило жодних онкологічних загроз.

Будьте уважні до свого здоров'я та звертайтеся вчасно до лікарів, адже природна краса завжди проявляється у здоровому організмі.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх