Косметика з натуральними компонентами: за та проти

27.02.2024, 16:20 Переглядів: 695 Р

 

Натуральна косметика вважається корисною для шкіри. Вона містить компоненти природного походження, які живлять і зволожують, підвищують захисні функції, покращують тон і уповільнюють вікові зміни.

Синтетичних речовин у таких продуктах, навпаки, мінімум. Натуральні складники, як і будь-які інші, не є універсальними та не діють однаково ефективно в усіх випадках. Але важливо враховувати: більшість синтетичних активів створюють тимчасовий і поверхневий ефект, а натуральні засоби діють поступово та борються з проблемами зсередини. Які їхні основні плюси та мінуси?

Що містить натуральна косметика

  • Екстракти рослин з оздоровлювальним ефектом: азійської центели, чайного дерева, полину, календули, шавлії та подібних.
  • Натуральні консерванти — прополіс, лимонна кислота, бджолиний віск.
  • Рослинні олії: кокосу, оливи, камелії, виноградних кісточок, ши та інші.
  • Антиоксиданти — вітаміни A, E, C Вони уповільнюють процеси старіння шкіри. Пантенол заспокоює і зволожує.
  • Гіалуронова кислота, отримана з рослин. Компонент підтримує баланс вологи й тонус.
  • Фруктові кислоти. Вони видаляють ороговілі частинки.

Ефективними та корисними складниками славиться корейська косметика. За посиланням https://eva.ua/ua/brnd-287424/ ви можете ознайомитися з брендом Needly. Завдяки продуманим формулам, правильному поєднанню та чистоті компонентів продукти відновлюють красу та сяйність шкіри.

 

Плюси та мінуси натуральних компонентів

У той час, як звичайна косметика, в якій є силікони, парабени та інші синтетичні домішки, найчастіше маскує недоліки та створює видимість здорової шкіри, натуральні засоби сприятливо впливають на її стан і оздоровлюють по-справжньому. Річ у тім, що компоненти природного походження запускають регенеративні процеси та стимулюють шкіру самостійно боротися з проблемами.

Основні переваги натуральної косметики:

  • м’яко впливає на шкіру, не порушуючи кислотно-лужного балансу та зберігаючи ліпідний захисний бар’єр;
  • не містить шкідливих для здоров’я барвників, ароматизаторів, консервантів та інших потенційних алергенів;
  • не викликає звикання за щоденного використання;
  • підходить для людей будь-якого віку, є продукти для новонароджених.

Недоліки натуральної косметики:

  • продукти з рідкісними природними компонентами коштують дорожче звичайних через високі витрати на виробництво;
  • немає гарантії, що на натуральні засоби не виникне алергії, оскільки ефірні олії та рослинні екстракти можуть викликати реакцію дуже чутливої шкіри;
  • природні компоненти не дають швидкого результату — у них накопичувальний ефект.

 

Міфи та реальність натуральної косметики

 Існує кілька популярних тверджень про натуральну косметику, але які з них — міфи, а які — правда?

1. Термін придатності натуральної косметики дуже маленький.

 Усе залежить від форми продукту. У натуральних олій термін придатності досить великий, наприклад, рицинова здатна зберігати свої якості протягом 4 років. Креми та сироватки зберігаються менше, в середньому 8–12 місяців.

2. Вартість косметики з натуральних компонентів дуже висока.

 Так, у деяких продуктів через рідкісні натуральні речовини, що входять до складу, ціни набагато вищі, ніж у синтетичних аналогів. Але є багато брендів, які випускають натуральну косметику в середньому ціновому сегменті.

3. Натуральна косметика потребує особливих умов зберігання.

 Так, щоб усі корисні речовини залишалися ефективними, її рекомендують зберігати в прохолодному місці, куди не проникають сонячні промені.

4. Натуральна косметика підходить всім без винятку.

На жаль, природні компоненти так само, як і синтетичні, можуть стати причиною подразнення шкіри та появи прищів, призвести до алергічної реакції. Наприклад, квітковий мед — один з найефективніших складників натуральної косметики та водночас сильний алерген. Завжди необхідно враховувати індивідуальну сприйнятливість організму до певних продуктів, а перед використанням нового крему чи маски зробити тест на чутливість.

 

5. Косметику з натуральних компонентів можна зробити самостійно вдома.

В інтернеті є багато рецептів для приготування скрабів і кремів. Але виробники, які створюють якісну косметику, використовують перевірену сировину в активних формах. Вони витрачають величезні кошти, щоб вивчити основні властивості різних речовин, перевірити їхню сполучуваність і обмеження у використанні. Неможливо в домашніх умовах зібрати сік алое вера, витяжку зародків пшениці, гідролізовані протеїни та створити з них функціональний догляд.

Майте на увазі, що немає міжнародного визначення складу натуральної косметики. Вимоги до таких продуктів у різних країнах різняться, а десь зовсім не регламентуються. Іноді бренди рекламують свої засоби як натуральні, хоча вони містять зовсім незначну кількість природних компонентів. Тому важливо завжди читати склад перед покупкою. Напевно зрозуміти, підходить вам косметика з натуральними компонентами чи ні, допоможе тільки власний досвід. Піклуйтесь про красу дбайливо!

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх