Від чого залежить вартість криптовалюти

5.02.2024, 16:30 Переглядів: 704 Р

 

Цифрові монети, ціна криптовалюти непідконтрольні ні владі, ні уряду. У багатьох випадках пропозиція криптовалют фіксована, а значить, виключається девальвація.

Ми розглянемо ті фактори, які можуть впливати на курси криптовалют.

В цілому, ті фактори, що можуть відбиватися на курсах біткоїн, фахівці поділяють на 3 категорії. Подробиці – далі.

Чинники технічного плану

Сюди можна віднести:

  • біржові проблеми, що пов'язані з регулюванням, безпекою;
  • технологічно важливі події, від яких залежить як падіння, так і зростання ETH або BTC (інша криптовалюта – не виняток);
  • спроби регуляторів знайти інструменти, що дозволяють взяти під контроль криптовалютний ринок (у певних державах крипту взагалі намагаються заборонити).

Крім того, чим цифровий актив кращий, тим ймовірніше його зростання на відповідному ринку. Творці платформ з криптовалютою прагнуть децентралізації, досягнення конфіденційності, оперативності транзакцій та дешевизни останніх.

Загалом базується розвиток ринку крипти на протистоянні принципам і основам традиційної економіки.

Економічні чинники

Криптовалюта курс змінюється постійно. Серед економічних факторів, що впливають на біткоїн та альткоїн ціни, експерти називають наступне:

  • масштаби випуску криптомонет;
  • залучення цифрових активів згідно з реальними операціями фінансового плану;
  • узагальнений показник транзакції.

Проводиться постійна аналітична робота за показниками співвідношення – обсягу біткоїн, що залучені при оплаті послуг, товарів у реальних угодах, а також біржового трейдинга без постачання криптомонет. Виходить, що якщо обсяги на біржі вищі, то валюту найчастіше використовують при операціях фінансового плану у реальному світі. Що, своєю чергою, відбивається сприятливо на курсі крипти

Попит на крипту

Цікавість інвесторів і трейдерів до крипти лише підвищує попит на цифрові сертифікати і підштовхує при цьому вартість крипти до необхідних рівнів. Такі відомості є цінними для тих трейдерів, яким звичний заробіток на недовгострокових угодах. Для тривалого інвестування цей метод майже не спрацьовує.

Різні біржі та ціни на крипту різні

Більшість новачків світу крипти часто не дуже розуміються, чому курс криптовалют може відрізнятися на різних біржах.

Щоб проаналізувати ринок крипти, задіють так звану біржову склянку – перелік цін, що відображає всі заявки, які розміщуються. Відштовхуючись від нього, трейдери з'ясовують, яка на ринку поточна ситуація щодо вартості на альткоїни та BTC.

У біржових покупців і продавців можуть відрізнятися цілі, тому й ціни на монети відрізняються.

Також ціна BTC може знизитися за рахунок викиду на біржу (короткострокового чи довгострокового) монет.

Розраховуємо курс біткоїну

Зважаючи на всі фактори, які наведені вище, можна проводити аналіз BTC-вартості та іншої крипти. Трейдерам необхідно ретельно стежити за всіма новинами, які здатні вплинути на ціну монет: від економічних новин до подій, що безпосередньо стосуються криптовалютного світу і хайпу, в цілому. Курс криптовалюти вимагає моніторингу динаміки: Від останнього також значною мірою залежить те чи купить криптовалюту зараз або в інший період.

Важливо також відстежувати діяльність памперів, проводити технічний аналіз, який дозволяє зрозуміти цінові коридори, верхню та нижню межі вартості, області перекупу.


Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх