Користь і шкода суші: факти та вигадки

2.02.2024, 12:05 Переглядів: 719 Р

 

Суші — своєрідна страва, яка в одних викликає захват, а комусь зовсім не подобається. Є й такі люди, які відмовляються від їхнього поїдання через серйозні омани. Наприклад, про калорійність, користь і шкоду для організму.

 Не варто відмовляти собі в гастрономічному задоволенні через неправильне уявлення про суші. Краще для початку розібратися з їхніми ключовими особливостями. 

Користь, яку приносять суші організму

Правильно приготовані суші — поживна і дуже корисна страва. Інгредієнти піддаються мінімальній тепловій обробці, а тому зберігають більшу частину цінних мікроелементів, насичуючи ними організм. На перший план виходить їхня свіжість. Чудова можливість поласувати смачною японською їжею без ризиків для здоров'я — замовити суші в Кременчуці в популярному ресторані Ikura. 

Споживання суші благотворно впливає на всі органи і системи людини, забезпечуючи:

  • поліпшення роботи серця і судин;
  • зміцнення імунітету;
  • нормалізацію артеріального тиску;
  • зниження рівня холестерину;
  • зміцнення суглобів завядки уповільненню розпаду колагенових волокон.

Навіть для молодого і здорового організму користь свіжоприготованих суші складно переоцінити. Регулярне споживання допоможе позбутися дратівливості та підвищеної стомлюваності, поліпшить пам'ять і мозкову активність, вирівняє гормональний фон. Усі ці приємні зміни в організмі настають завдяки його насиченню жирними кислотами Омега-3. 

Важливий компонент — васабі. Воно забезпечує нормалізацію роботи шлунково-кишкового тракту завдяки чудовим антибактеріальним властивостям.

Популярні міфи про японську страву 

Про те, що суші містять велику кількість калорій, а тому за умови регулярного споживання провокують появу зайвих кілограмів, пишуть і говорять доволі часто. Однак це серйозна помилка. В основі такої страви — рис і риба, морепродукти. Це поєднання забезпечує швидке насичення, запобігаючи переїданню. Рис — складний вуглевод, який повільно перетравлюється, забезпечуючи організм необхідною енергією. І все-таки їсти суші щодня не варто. Просто тому, що повноцінний раціон для гарного здоров'я має бути різноманітним. 


Ще одне серйозне занепокоєння викликає той факт, що суші готуються зі свіжої риби і морепродуктів. Є думка, що вживати таку їжу непідготовленому організму вкрай шкідливо. І це теж серйозна помилка. Свіжий тунець, лосось або креветка — смачні та безпечні інгредієнти, за умови, що це виключно свіжі продукти. Саме тому замовляти суші потрібно в перевірених ресторанах із бездоганною репутацією, як-от «Ікура» в Кременчуці. У такому разі організм отримує користь, а смакові рецептори — справжнє задоволення. Важливий момент у тому, що суші потрібно їсти свіжими — їх не можна залишати на інший день. Це грубе порушення культури споживання, яке може спровокувати навіть отруєння.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх