Жіночий гардероб: вибираємо свій стиль

26.01.2024, 12:10 Переглядів: 722 Р

 

Пошуки стилю є гострим питанням для багатьох жінок. Адже саме дотримання певних принципів при виборі речей та поєднанні їх дозволяє створювати гармонійні та ефектні образи.

 Щоб цьому навчитися треба спершу добре розібратися в тому, які стилі взагалі існують, в чому полягають їх відмінності та які тренди актуальні в цьому сезоні. 

7 основних стилів

Мабуть кожна жінка помічала, як по-різному виглядають інші представниці прекрасної половини людства. Просто йдучи вулицею можна побачити елегантну леді в строгому костюмі, жіночку, на якій дуже привабливо виглядає сукенка в квітковий принт, чи дівчину в рваних джинсах та футболці, яка дуже гармонійна зі своїм образом. Думаєте все це – випадковість? Ні. Це просто різні стилі одягу та люди, які навчилися поєднувати одяг відповідним чином. До речі, різноманіття не обмежується трьома прикладами. Стилів існує досить багато:

  1. Класичний. Його ще називають діловим стилем.  Загалом, до нього відносяться брюки, спідниці, костюми в строгому дизайні. Доповнюють одяг стриманими туфлями на підборах. Головними рисами його є консервативність та мінімалізм. В класичному стилі немає яскравих кольорів, картатих поєднань та візерунків.
  2. Кежуал – так називають простий повсякденний стиль. Основні риси: практичність і комфорт. Саме ці особливості дозволяють відчувати максимальну зручність одягу в повсякденному житті. Для стилю кежуал притаманні такі речі: джинси, футболки, джемпери, светри, сорочки, толстовки. Поєднують ці речі зі зручним взуттям: кросівками, лоферами, м’якими спортивними туфлями тощо. Купити жіночий одяг в стилі кежуал можна буквально будь-де. Відділи з такими речами є в торгівельних центрах, в інтернет-магазинах та торгівельних платформах типу Shafa.
  3. Спортивний. Тут все просто – це одяг, який не сковує рухів, зручний та практичний. В ньому зручно займатися спортом чи активним відпочинком, та і просто ходити в повсякденному житті. До цього стилю відносяться такі речі: спортивні костюми, толстовки, трикотажні лосини, світшоти, футболки та певного фасону майки. В якості взуття – кросівки чи кеди. Додати ще можна бейсболку, фітнес-браслет.
  4. Бохо. Цей стиль ще називають богемним. Для нього притаманні м’які сукні з яскравими візерунками, бахромою, вільного крою. Зазвичай їх доповнюють грубими шкіряними ременями, шарфиками, кардиганами. В якості взуття підійдуть грубі ботинки, ковбойські чоботи чи сандалі, в залежності від пори року.
  5. Гламур. Це вишуканий та яскравий стиль. Для нього притаманні напівоблягаючі силуети, глибокі декольте, низька посадка спідниць та брюк, високі розрізи. Також допускаються виразні акценти у вигляді стразів, вишивки пайєтками, стрази. Загалом носять такі речі в основному або творчі натури, або надягають їх на вечірки.
  6. Етно. Цей стиль дещо схожий на бохо. Проте, для нього притаманні елементи, які вказують на етнічну приналежність. В українців це вишиванки, наприклад. В таких образах, до речі, сміливо можна використовувати масивні аксесуари та прикраси.
  7. Романтичний.  Характерними рисами є пастельні відтінки, легенькі сукні, пишні спідниці, ніжний квітковий принт, мереживо тощо.

Ще також виділяють і кілька інших стилів, як реро, мілітарі, нью-лук. Проте вони менш розповсюджені. Розібравшись зі стилями, варто також розібратися, які тренди допоможуть виглядати приголомшливо і модно в 2024 році.

Основні фешн тренди цього сезону

2024 рік радує різноманіттям тенденцій. Сьогодні немає необхідності суворо слідувати принципам певного стилю, бо в моді еклектика. Тобто, можна поєднувати різні речі, навіть якщо вони здаються невідповідними. Як, наприклад, сукні та спідниці чи пальто з кросівками. Ще кілька років тому навіть неможливо було уявити щось подібне, а сьогодні це справжній тренд.

Ще одна тенденція – оверсайз. Відповідно їй речі мають бути досить об’ємними, як наче більшими на кілька розмірів. В такому одязі дуже затишно та комфортно.

Серед актуальних трендів варто зазначити і курс на мінімалізм. Сьогодні в моді прості форми, стримані кольори, мінімум прикрас.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх