П'ять простих порад для правильного догляду за Mercedes-Benz

17.01.2024, 17:00 Переглядів: 753 Р

 

Якщо ваш автомобіль називається Mercedes-Benz, це вже певний стандарт, якого треба дотримуватися.

Навіть купуючи мерседес на вторинці, не можна експлуатувати його аби як, адже преміальні автомобілі не пробачають поганого обслуговування. Але якщо ви докладете зусиль, автомобіль збереже свої чудові характеристики на довгий строк, матиме високу цінність при перепродажі та тривалу надійність. Ось кілька основних порад щодо догляду, які допоможуть зберегти ваш Mercedes у найкращому стані з усіх можливих.

1. Дотримуйтесь графіку обслуговування

Регулярне технічне обслуговування забезпечує ефективну роботу автомобіля та запобігає проблемам, які можуть призвести до дорогого ремонту в майбутньому. Необхідно також перевіряти загальний технічний стан автомобіля та вчасно замінювати зношені запчастини, перш ніж вони спричинять інші проблеми. Це також гарний спосіб заощадити гроші — адже купувати окремі запчастини за графіком на https://avto.pro/catalog/mercedes-benz буде значно дешевше, ніж купувати екстрено і у більшому обсязі.

2. Регулярно перевіряйте оливу у двигуні

Між відвідуваннями сервісного центру бажано перевіряти оливу принаймні раз на тиждень, доливаючи за необхідністю. Перевірку слід проводити до запуску двигуна, поки він ще холодний. Підніміть капот і знайдіть щуп для вимірювання рівня моторної оливи, протріть його, знову вставте на кілька секунд і оцініть рівень. Він має бути між позначками Full і Add. Якщо потрібно долийте оливу через кришку з позначкою Engine Oil.

3. Перевіряйте рівень охолоджуючої рідини

Низький рівень охолоджуючої рідини або неправильна суміш антифризу та води може призвести до перегріву вашого автомобіля, руйнування прокладок головки, деформації головок або пошкодження блоку двигуна. Щоб перевірити рівень рідини, відкрийте капот, коли двигун холодний, і знайдіть резервуар, який зазвичай зроблений з напівпрозорого білого пластику. Якщо рівень сягає або недалеко від індикатора Full Cold, рівень охолоджувальної рідини достатній. Якщо рідина нижче лінії, додайте її.

4. Контролюйте тиск у шинах

Неправильний тиск у шинах (занадто низький або високий) може спричинити нерівномірний знос шин. Щоб підтримувати свої шини в хорошому стані, перевіряйте тиск принаймні раз на тиждень або два, навіть якщо авто має систему контролю тиску. На старих транспортних засобах монітори тиску в шинах можуть бути неточними, тому найкраще перевірити тиск манометром самостійно перед тим, як їхати. Також перед поїздкою ви маєте перевірити шини та колеса на наявність зносу, пошкоджень або проколів.

 

5. Часто мийте машину

Це не тільки питання естетики, хоч брудний Mercedes втрачає більшу частину своєї краси. Бруд, пил та інші речовини можуть накопичуватися та спричиняти знос лакофарбового покриття. У районах із частими снігопадами дорожня сіль також може накопичуватися на ходовій частині та кузові, що призведе до корозії. Бажано мити автомобіль один або два рази на місяць. Також не завадить нанести воск кожні кілька місяців, щоб захистити покриття від бруду та сонця.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх