10 ідей використання плитки під мозаїку в інтер’єрі

2.10.2023, 11:40 Переглядів: 908 Р

 

Мозаїка та мозаїчна плитка чудово виглядає не тільки у ванній кімнаті, але і в інших приміщеннях сучасних квартир та будинків. Крім того, даний оздоблювальний матеріал часто використовується для оформлення ресторанів, барів, кафе, магазинів.

Мозаїка може бути керамічною, скляною, металевою та навіть із напівкоштовних каменів. Такий матеріал дещо складніше розміщувати в інтер’єрі, але він допомагає досягати ефектів, недоступних для звичайної керамічної плитки.

Плитка мозаїка від Лео Кераміка — це чудове рішення для вашого інтер’єру, яке поєднує високу надійність, доступну вартість і стильний оригінальний вигляд. Пропонуємо вам десять цікавих ідей для використання мозаїчної плитки в дизайні приміщень.

У світлій ванній кімнаті

Мозаїка та мозаїчна плитка чудово виглядає у мокрих приміщеннях, додаючи кольору, блиску й текстури. Особливо розкішний вигляд створює мозаїчне оздоблення, виконане у білих або світлих нейтральних відтінках.

Оптичний ефект у мінімалістичному інтер’єрі

Тривимірне відображення світла посилює оптичний ефект, а насичені кольори мозаїчної плитки додають інтер’єру унікальності. Здатність мозаїки змінювати оптичні ракурси оживляє інтер'єри у стилі мінімалізм, додаючи блиску, але не перевантажуючи приміщення.

Оригінальні акценти

На кухні плитка під мозаїку допомагає створити затишний куточок для сніданків на кшталт улюбленого кафе. Мозаїчну плитку можна використовувати для зонування, відділяючи безпосередньо кухню від їдальні.

Підлогова мозаїка на терасі

Ще давні греки та римляни оздоблювали мозаїкою підлоги, а сучасні дизайнери продовжують це робити. Особливо ефектна підлогова мозаїка на терасі — міцна, довговічна, красива, не схильна до ковзання.

Зовнішні стіни

Плитка мозаїка може прикрашати як внутрішні, так і зовнішні стіни, наприклад, басейну або фасаду будівлі. Найбільш популярні для зовнішніх стін мозаїки з каменю, скла та кераміки.

На підлозі та сходах

Підлогова мозаїка може виготовлятися з мармуру, травертину, лазуриту та інших каменів, наприклад, яшми. Кам'яна мозаїка чудово підходить для підлоги в мокрих приміщеннях, а також для сходів.

Мозаїка для різних стилів інтер’єру

В залежності від стилю інтер’єру, можна вибрати плитку, яка імітує мозаїку з дерева, металу чи навіть напівкоштовних каменів. Часто її підбирають під домінуючий дизайн меблів у приміщенні.

 

Прикраса для вітальні

Сьогодні мозаїчну плитку використовують не тільки для ванни чи кухні, але й для прикрашання стін у вітальні. Аби стіна з мозаїчним облицюванням виглядала стильно й розкішно, необхідно залишити однакову відстань між плиткою всередині одного патча та між сусідніми блоками. 

Мозаїчні рамки

Плитку під мозаїку можна використовувати для створення мозаїчних рам, якщо певним чином розрізати на елементи. Така рама створить виразний акцент на стіні, наприклад у зоні каміна чи домашнього кінотеатру.

В інших приміщеннях

У модних кафе, ресторанах і барах також використовується мозаїка, особливо у приміщеннях зі складним мікрокліматом. 

На плитку мозаїка ціна залежить різних факторів, включаючи компанію виробника, матеріали виготовлення, форму, розміри тощо. У нашому інтернет-магазині https://leoceramika.com можна купити плитку мозаїку за доступною вартістю, обираючи з широкого асортименту.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх