Ігрові монітори: як обрати найкращий

25.08.2023, 10:30 Переглядів: 1 049 Р

Сайти магазинів електроніки пропонують нам безліч моніторів. Приміром, на https://comfy.ua/flat-tvs/ можна знайти моделі з різними параметрами і характеристиками, в яких легко розгубитись. У цій статті спробуємо з'ясувати, чим ігровий монітор відрізняється від звичайного окрім цінника. 

На тлі різноманіття моніторів, представлених на ринку, не так вже й просто обрати ідеальний. Більшість з нас звикла до того, що найкраща техніка - це та, що створена для кіберспорту. Але ж чому вона найкраща?

Особливості ігрових моніторів

Для початку треба враховувати, що ігровий монітор вирізняється більшою частотою оновлення екрану, меншим input lag'ом, і швидким відгуком матриці. Тож на ці показники звернемо увагу в першу чергу.

  • Частота оновлення екрану (або частота розгортки). Вимірюється в Герцах - Гц. Для звичайних моніторів достатньо 50-60 Гц, а для ігрових цей показник має бути 100, 120 або 144 Гц. Завдяки цьому картинка на таких моніторах більш плавна, а курсор рухається без ривків.
  • Показник input lag. Чим менший він, тим краще. Власне, це - час, який необхідний електроніці монітора для обробки сигналу та виведення його на екран. Вимірюється ця величина в мілісекундах - мс.
  • Швидкий відгук матриці. Тут перевагу мають матриці стандарту TN. Хоча у IPS-матриць краща передача кольору і кути огляду, для гравців головне не вишуканість кольору, а швидкість реагування монітора. Тож якщо ігри для вас - не головне, краще придбати IPS-монітор.

Розмір має значення

Перш за все розмір екрану має відповідати вашим вподобанням і наявності вільного простору на робочій поверхні. Від нього залежить не тільки кінцева вартість монітора, а й його зручність.

Професійні гравці найчастіше надають перевагу моніторам з роздільною здатністю, яка робить зображення якіснішим:

  • Full HD (1920×1080);
  • 4К (3840х2160);
  • QHD (2560х1440).

Власне, чим більше пікселів має монітор, тим більш чітку та деталізовану картинку ви отримаєте.

Підсвічування монітора

В сучасних моніторах використовується світлодіодне підсвічування - LED, але не всі знають, що воно буває різним:

  • W-LED - це бокове підсвічування білими світлодіодами. Воно є найпростішим, а отже вирізняється надійністю та невисокою вартістю.
  • GB-LED - тут використовуються блакитні та зелені світлодіоди, за рахунок чого досягається краща передача кольору, ніж з W-LED.
  • RGB LED - тут кольори ще яскравіші, адже використані червоні, блакитні та зелені світлодіоди. Але такі монітори дещо дорожчі.

У більшості випадків достатньо підсвічування W-LED, але не для ігрових моніторів.


Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх