Купуємо авто з Америки: як не потрапити в халепу

19.05.2023, 16:21 Переглядів: 1 553 Р

 

Останнім часом американські автомобілі перестали бути рідкими гостями на українських дорогах, адже все більше водіїв купують транспорт з-за океану. Спробуємо розібратися, в чому вигода такої покупки і як обрати ідеальний автомобіль.

Переваги американських автомобілів

Це може здатися дивним, але вживане авто з Америки завжди буде в кращому стані, ніж вітчизняні аналоги. Цьому сприяють кілька факторів:

  • Високий рівень обслуговування машин в Сполучених Штатах;
  • Якісна збірка;
  • Невибагливість американських авто;
  • Довговічність транспортного засобу;
  • Бездоганне дорожнє покриття американських доріг.

Американський вторинний авторинок постійно поповнюється новими екземплярами - здебільшого тому що американці звикли міняти авто кожні п'ять років. Зазвичай автовласників в США не надто турбують дрібні подряпини або вигляд авто, проте незначні пошкодження корпусу не свідчать про поганий технічній стан. Це лише зовнішні дефекти, які легко виправити.

Як і де придбати американський автомобіль

Для вибору та покупки американського чи канадського авто в Україні краще скористатися спеціалізованими онлайн-сервісами, які пропонують оглянути машину та провести тест-драйв перед покупкою. Так можна впевнитися, що транспортний засіб дійсно в гарному стані і потім не доведеться шкодувати про витрачені гроші.

Поверхневий огляд не завжди може розповісти всю правду про машину. Радимо звернути увагу на:

  • Зазори між частинами кузова - чи є там нерівності. Причин нерівних зазорів може бути кілька, але найпоширеніша - зіткнення з іншими предметами або автомобілями.
  • Рівномірності покриття. Є такий прилад, як товщинометр. Він вимірює товщину шару фарби і шпаклівки. У разі виявлення під фарбою шпаклівки, можна бути впевненим, що так намагалися приховати проблеми з кузовом. При виявленні подібних дефектів необхідно запитати продавця про причину. Можливо, машина мала серйозні вм'ятини, або ці місця роз'їла корозія.
  • Зовнішній вигляд двигуна. Мотор - це серце машини, і його оглянути треба обов'язково. Занадто чистий мотор може свідчити про те, що колишній власник гарно дбав про нього - або масло та інші рідини підлягають. Але й надмірно брудним мотор бути не повинен: бруд і пил можуть ховати розгерметизацію стиків і патрубків.

Слід також пам'ятати, що доглянутий салон - не ознака низького пробігу. Зверніть увагу на кермо і коробку передач, чи відповідає їх стан заявленій кількості пройдених кілометрів.

А перед покупкою обов'язково треба оглянути авто на ямі.


Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх