Як привчити собаку до повідка

12.05.2023, 14:31 Переглядів: 1 932 Р

 

Привчання собаки до повідця є одним із важливих аспектів виховання домашнього улюбленця. Це необхідно для того, щоб подбати про безпеку собаки і оточуючих, а також зробити прогулянки приємнішими для всіх учасників. Але як правильно привчити собаку до повідця і які методи навчання використовувати? У цій статті ми розглянемо кроки, які допоможуть вам у цій справі, а також дамо додаткові поради для успішного навчання.

Підготовка до навчання

Перш ніж почати привчання собаки до повідця, необхідно підготувати його до цього процесу. Ось кілька важливих кроків:

  1. Вибір відповідного повідця і нашийника. Для маленьких собак підійде легкий виріб, а повідок для собаки великих і сильних порід краще вибирати з міцних матеріалів. Нашийник має бути не надто тісним, щоб не утрудняти дихання собаки, а й не надто вільним, щоб улюбленець не міг вивільнитися з нього.
  2. Звикання до нашийника. Деякі собаки можуть відчувати дискомфорт при носінні аксесуара в перші дні. Щоб допомогти вихованцеві звикнути до нашийника, почніть з надягання в домашній обстановці кілька разів на день. Поступово збільшуйте час, проведений у нашийнику.
  3. Перш ніж почати ходити на повідку, навчіть свого собаку команди "сидіти". Це допоможе контролювати його поведінку і налагодити спілкування між вами і собакою.

Перші кроки на повідку

Коли ваш собака вже звик до нашийника, можна починати навчання вигулу на повідку. Кілька порад допоможуть зробити цей процес успішним:

  1. Почніть із коротких прогулянок. У перші кілька разів ходіть із собакою на повідку на коротку відстань. Необхідно дати тварині час на освоєння нових навичок.
  2. Не використовуйте силу. Під час навчання необхідно уникати ривків і тяг. Замість цього закликайте собаку слідувати за вами за допомогою ласощів або іграшки.
  3. Заохочуйте хорошу поведінку. Коли собака спокійно йде за вами на повідку, навіть зовсім недовго, заохочуйте його ласощами або похвалою. Це зміцнить бажання повторювати хорошу поведінку.
  4. Не забувайте про команду "сидіти". Коли ви зупинитеся, використовуйте її для того, щоб собака не рухався. Це також допоможе контролювати поведінку тварини на прогулянці.

Не забувайте бути терплячими та заохочувати хорошу поведінку.

 

Робота з відволікаючими факторами

Коли собака звик ходити на повідку, можна починати працювати з відволікаючими факторами. Це допоможе вихованцеві не втрачати концентрацію і зосереджуватися на вас, а не на навколишньому середовищі. Ось кілька порад, як це зробити:

  1. Навчання команди "увага". Її мета - сфокусувати увагу собаки на вас, коли він відволікається на щось інше. Для навчання команди закликайте собаку своїм голосом і тримайте в руці ласощі. Щойно собака подивиться на вас, похваліть його і дайте ласощі.
  2. Робота в різних місцях. Необхідно навчати собаку ходити на повідку в парках, на людних вулицях, майданчиках тощо. Це допоможе вихованцеві звикнути до різних звуків і запахів.
  3. Гра в "апорт" допоможе собаці не відволікатися на навколишні предмети. Киньте іграшку, використовуйте команду "апорт", і коли собака принесе іграшку - похваліть його ласощами.
  4. Навчання роботи в оточенні інших собак. Почніть з роботи на великій відстані, поступово зменшуючи її.

Дотримуючись цих порад, ви допоможете своєму собаці навчитися зосереджуватися на вас у будь-якій ситуації і не відволікатися на навколишні предмети.

Додаткові поради

  1. Не тягніть за повідець. Собака може злякатися і відмовитися йти на повідку. Давайте йому час на звикання і підтримуйте ніжний контакт.
  2. Використовуйте відповідний повідець. Якщо повідець занадто важкий або короткий, то собаці буде незручно.
  3. Будьте терплячими. Навчання займає час і вимагає терпіння. Якщо ви будете поступово і регулярно працювати над навчанням, то в кінцевому підсумку досягнете успіху.
  4. Нагороджуйте собаку за будь-які успіхи. Це допоможе зміцнити зв'язок між вами і вашим вихованцем.
    Якщо ви зіткнулися з труднощами під час навчання, зверніться по допомогу до професійного тренера.

Привчання собаки до повідця вимагає терпіння і постійних зусиль. Дотримуйтесь порад - і ви досягнете бажаних результатів.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх