Криптовалютні мільйонери – історії трьох успішних інвесторів

28.04.2023, 10:41 Переглядів: 2 205 Р

 

Криптовалюта дала шанс на краще життя величезній кількості людей, які повірили у неї. Це стосується як інвесторів, які вклали свої гроші на ранньому етапі становлення технології блокчейн, так і майнерів, які займаються здобиччю крипти за допомогою обчислення математичних завдань. Їм надзвичайно допоміг курс біткоїна, який виріс до дивовижного значення. Є чимало історій, які мотивують ближче познайомитися з цифровими грошима. Аде ми вирішили виділити три найцікавіші.

 Школяр-мільйонер
Ерік Фінман – школяр із США, який пішов проти батьків і опинився у виграші:

  • про існування біткоїна він дізнався від старшого брата, який пояснив підлітку, що означає принт на сорочці перехожого;
  • зацікавленість криптовалютою призвела до необдуманого (так тоді здавалося) рішення – хлопець витратив подаровані бабусею 1000 доларів на біткоїни;
  • після інвестицій у 2011 році Ерік трохи торгував монетами, залишившись приблизно на тому самому рівні;
  • хлопець кинув навчання у школі та посперечався з батьками, що через 3 роки він стане мільйонером.

Ми не знаємо, чи це було везінням, чи вже в 15 Фінман зрозумів перспективність біткоїна, але практично відразу після укладання парі Ерік продав частину монет за $100 000. Отриманий профіт він витратив на запуск стартапу, масштаб якого не виходив за межі кімнати. Він відкрив онлайн-школу, уроки в якій проводилися через відеозв'язок. Через деякий час він продав бізнес за 300 BTC, що за тодішнім курсом сягало $1 млн. Це історія не про одиничний успіх, адже сьогодні на рахунку Фінмана сума з сімома нулями.

Працівник складу з британського супермаркету
До 35 років працівник складу в магазині Роб не досяг особливих успіхів. Він дуже засмучувався, що не може дати синові забезпечене майбутнє. Йшов 2021 рік, коли інвестувати в біткоїн було досить складно, якщо на рахунку немає кількох сотень тисяч доларів. Мабуть, Роб любив ризикувати, бо вклав усі заощадження (8000 доларів) у мемну криптовалюту Шиба Іну. Не минуло й півроку, як вартість монети збільшилася в 1200 разів, що дозволило інвестору-початківцю в одну мить стати мільйонером.


Новина про те, що сталося, облетіла весь світ. Під час інтерв'ю Роб сказав, що кожні 15 хвилин перевіряв банківський рахунок і не вірив, що все відбувається насправді. За кілька днів чоловік звільнився з ненависної роботи й тепер займається вихованням сина.

Сварка електрика через «дурну» інвестицію
Інженер-електрик із Норвегії Крістофер Кох 14 років тому купив 5000 біткоїнів, витративши на монети $27. Ця покупка стала причиною сварки з дівчиною горе-інвестора. Вона заявила, що Крістоферу потрібно навчитися керувати своїми фінансами, а не витрачати їх на іграшкові валюти.


Через чотири роки інвестиція в BTC вже не здавалася такою бездумною, адже згідно з курсом того часу Кох міг обміняти «іграшкові» біткоїни на цілком реальні $885 000. Новоявлений багатій витратив чимало часу, щоб згадати пароль криптовалютного гаманця. Отримані гроші він витратив з розумом: на частину з них купив квартиру в Осло, решту залишив у биткоинах. Цікаво, як почувала себе дівчина з її думкою про фінансову грамотність та перспективи криптовалют.


Як бачите, інвестування у криптовалюти може змінити усе життя. Але сьогодні важливо не тільки не прогавити свій шанс, але й розібратися у тонкощах роботи цифрових грошей.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх