Новий Айфон проти відновленого: у чому різниця і що краще?

24.04.2023, 10:39 Переглядів: 2 818 Р
  • Ніщо не можна порівняти з почуттям радощів від придбання новенького iPhone. Багато людей мріють про цей момент, адже смартфони американського виробника завжди знаходяться на крок попереду. Якщо купуєте новий та актуальний Айфон, будь-яке покоління від 11 до 14, зможете на найближчі роки забути про вибір нового смартфона та витрати. Вартість найдешевшої моделі – iPhone 11 – наразі складає 20 тисяч гривень. Сума чималенька. Тому деякі покупці починають шукати альтернативи – відновлені та б/в Айфони.

iPhone б/в: що це таке

Якщо йдеться про смартфон, що був у користуванні, – тут без питань. Купити його можна будь-де: з рук, через сайти оголошень, у ломбардах та їхніх онлайн-магазинах. Є фірми, що спеціалізуються на продажах б/в техніки. Вони можуть привести її до “людського” вигляду й навіть виконати невеликий ремонт. 

 Гарантія, зазвичай, діє протягом першого місяця. Економія складає 30-90%. Якщо купуєте саме б/в Айфон, перевірте, чи його не прив’язано до облікового запису попереднього власника. Інакше виникнуть проблеми з функціоналом, розблокуванням, під’єднанням сторонніх пристроїв.

Категорії відновлених iPhone

Б/у техніку можуть продавати навіть авторизовані продавці Apple. Але вона вже буде належати до категорії відновлених iPhone. Є два типи відновлених iPhone:

  •  CPO або RFB (Certified Pre-Owned або Factory Refurbished) – це Айфони з виявленим виробничим браком. Його могли виявити під час проходження контролю якості, або після купівлі конкретною людиною. Такі смартфони повертають виробнику, й він проводить повну заміну елементів, що не працюють, а не ремонт. Ціни на них зазвичай нижчі, але не набагато, у порівнянні з новими Айфонами. На них розповсюджується офіційна гарантія терміном на один рік.
  • REF, Seller Refurbished – такі Айфони відновлено неофіційними продавцями. Це можуть бути пошкоджені в процесі експлуатації чи старі пристрої, які повернули клієнти.

Відрізнити офіційно відновлені від неофіційних можна на сайті Apple. CPO iPhone треба активувати як новий пристрій. Якщо ж купили Seller Refurbished у порядного продавця, він чесно скаже, що це неофіційно відновлений Айфон з коротшою гарантією. Є й такі контори, що продають відремонтовані Айфони під виглядом нових. Від них варто триматися якомога далі.

 

 Чому краще купувати новий iPhone

На офіційно відновлений (CPO) Айфон ціна зазвичай нижча лише на 15-30 відсотків. Але він може мати певні недоліки:

  • ми не знаємо як довго він був у користуванні;
  • батарея могла виробити частину власного ресурсу;
  • фахівці стверджують, що ризик виявлення нових дефектів вищий порівняно з новими Айфонами;
  • багато авторизованих дилерів Apple в Україні принципово не торгують відновленими iPhone.

Якщо ж дійсно маєте бажання придбати Айфон 14 і нижче, в інтернет-магазині “Цитрус” запропонують:

  1. Широкий ціновий діапазон – наприклад вартість iPhone 11 стартує від 20 тисяч гривень;
  2. Можливість оформлення безвідсоткової розстрочки прямо на сайті;
  3. Оригінальну техніку з тривалою гарантією;
  4. Трейд-ін – заміна старих гаджетів на нові з невеликою доплатою.

Всі моделі iPhone, починаючи з 11 покоління, є актуальними, їх можна оновити до останньої версії iOS 16.


Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх