Який тонометр краще підходить людям похилого віку

27.02.2023, 12:06 Переглядів: 2 976 Р

Тонометр - один з головних приладів домашньої аптеки, підручний помічник, особливо для тих, кому вже за 30. А для літніх людей вимірювання тиску взагалі є регулярною справою. Тож підбирати для них тонометр потрібно з урахуванням особистих можливостей і пов’язаних із віком змін.

 

Типи тонометрів

Найкращим приладом для вимірювання тиску в домашніх умовах буде той, яким людина зможе самостійно користуватись. Інтернет-аптека пропонує всі види апаратів на вибір. На думку лікарів, прилад для літнього пацієнта має володіти наступними опціями:

  • простота у застосуванні;
  • великий екран із крупним шрифтом;
  • наявність додаткових корисних функцій;
  • доступна ціна;
  • можливість працювати від мережі, від батарейок, а також наявність адаптера для підзарядки.

Усі тонометри можна поділити на три великі групи: механічні, напівавтоматичні і автоматичні. Механічний, попри свою найбільшу точність і довговічність, не буде вдалим варіантом для літньої людини, адже вимагає професійних навичок. До того ж показник верхнього і нижнього тиску, що створюється під манжетою, потрібно ще почути у фонендоскоп. Людині з вадами слуху такий апарат буде недоречний.

Інша річ автоматичний прилад. Він сам виміряє тиск, а результати виведе на екран.

Види манжетів

Манжети у тонометрів можуть бути плечовими і зап’ястними. Якщо прилад планують використовувати регулярно, більше підійде плечова манжета, позаяк вона є точнішою.

Причиною неточності зап’ястної манжети лікарі пояснюють тим, що під час виміру вона знаходиться не на рівні серця, що є однією з умовою правильного положення тіла для виміру тиску. З іншого боку, апарат зі зап’ястною манжетою менший за розміром, що дозволяє брати його в дорогу чи носити в сумці. Також він буде зручним для повних людей, якім плечові манжети можуть бути малі за розміром.

Манжета - змінна частина апарату, яку можна замінити за потреби. В інтернет-аптеці «Здравица» є в наявності манжети різних розмірів, видів і для усіх типів тонометрів.

Вимоги за віком та здоров’ям

Коли літня людина вимірює собі тиск самостійно, краще для неї підійде автоматична модель приладу. Достовірність результатів залежить також від серцево-судинних хвороб людини, таких як периферійне кровопостачання, атеросклероз тощо. Пацієнту з такими захворваннями категорично не рекомендують купувати тонометр із зап’ясною манжетою. 

Людям із вадами зору пропонують прилади з великим монітором і звуковими сигналами про завершення виміру.  

Необхідність додаткових функцій 

Взагалі при різних недугах, лікарі радять обирати сучасні прилади з додатковими функціями: розпізнавання фонових шумів, визначення аритмії, запам’ятовування кількох вимірювань, голосові сповіщення, можливість фіксувати кількох користувачів та інші.

Усі ці додаткові функції значно спростять і прискорять вимірювання тиску літнім людям, що є надважливим в їх непростому побуті.

 

 

 

Автор: На правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх