Оренда автомобіля під час відпочинку у Львові: кілька корисних порад

21.12.2022, 15:51 Переглядів: 8 580

 

В Україні все більшої популярності набуває внутрішній туризм: спочатку його розвитку сприяли карантинні обмеження, а потім над нашою країною взагалі закрили небо через початок повномасштабного вторгнення рф. Попри всі негаразди, людям потрібно відпочивати від щоденного стресу і робочих буднів, тож багато хто вирішує провести зимові свята на заході країни. Зануритися в незабутню атмосферу прадавніх гуцульських традицій, насолодитися неповторною архітектурою Львова або гірськими краєвидами Карпат– що може бути краще?

Зазвичай відпустка триває недовго, а подивитися хочеться якомога більше. В такий ситуації радимо не обмежувати себе рамками групових турів або шаблонними маршрутами від екскурсійних агентств, а орендувати автомобіль. Так ви зможете розпланувати подорож як забажаєте, а отже матимете дійсно незабутній відпочинок! Дехто все ще вважає, що оренда авто у Львові - це складно і дорого – але насправді все інакше. У цьому матеріалі поговоримо про те, як обрати автомобіль і на що звернути увагу під час оренди.

Які документи потрібні і як оплатити оренду

Зазвичай для того, щоб орендувати авто, достатньо мати паспорт і водійське посвідчення. В ідеалі, потенційний водій має бути старшим за 21 рік і мати понад 2 роки стажу кермування транспортним засобом.

Щодо оплати, то більшість компаній пропонують різні варіанти: готівкою або карткою, з заставою або без неї. Якщо вирішите не платити заставу, орендодавець запропонує сплатити певну суму, яка гарантуватиме повернення чистого і заправленого авто.

Яке авто обрати і на що звернути увагу

 

Тут варто керуватися виключно власними потребами та очікуваннями від подорожі, адже сучасні компанії пропонують досить широкий вибір – від автомобілів економ класу до потужних позашляховиків.

Як же вибрати сучасний та зручний автомобіль і водночас зекономити? Ось кілька порад, які стануть в нагоді:

  • Бронюйте авто заздалегідь. Раннє бронювання дозволить отримати автомобіль, якій відповідає усім вашим вимогам. А от під час оренди «на місці» іноді доводиться брати те, що є, адже потрібного автомобіля може просто не бути в наявності. До того ж, прокатні компанії часто пропонують знижку тим, хто завчасно бронює авто. А ще під час раннього бронювання часто можна оплатити оренду онлайн – погодьтеся, це досить зручно!
  • Термін оренди має значення. У більшості компаній існують знижки при оренді автомобіля на довший термін. 
    Зверніть увагу на розмір авто. Великий автомобіль не обов’язково коштує дорожче – але він споживає набагато більше палива. Тож якщо подорожуєте невеликою компанією і без багажу, не варто переплачувати.
  • Паливо. Слід пам’ятати, що автомобілі на дизельному паливі набагато економніші, тож вони ідеальні для довгих подорожей. Водночас для поїздок на короткі відстані краще взяти бензинове авто – адже його ціна в прокаті буде трохи нижчою. 
  • Страхування автомобіля. Дізнайтесь у компанії, послугами якої користуєтеся, чи поширюється ваша страховка на орендований транспорт. Під час оформлення страхування уважно вивчіть всі умови.
  • Безготівкова оплата. Краще користуватися кредитною карткою: розмір франшизи, яка заморожується на рахунку на випадок штрафних санкцій, на ній менший, ніж на накопичувальній.
  • Повний бак. Прокатні компанії зазвичай вимагають повернути автомобіль з повним баком, тож варто простежити, щоб авто було повністю заправлене від самого початку.
  • Уважно огляньте авто. Переконайтесь, що машина знаходиться у повністю робочому стані і не має пошкоджень. Адже будь-яке пошкодження, не вказане у договорі, може обернутися додатковими витратами при поверненні автомобіля.
Автор: На правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх