Чи варто купувати страховку ОСЦПВ під час воєнного стану

23.11.2022, 11:45 Переглядів: 2 429

 

Автоцивілка, або ОСЦПВ, є найпоширенішим видом автострахування в нашій країні. Це пов’язано з тим, що він є обов’язковим, і без такого поліса не можна пересуватися автошляхами України.

Правда, останнім часом деякі водії вирішили, що під час військових дій в нашій країні можна не страхуватися, бо, мовляв, поліції зараз не до перевірок документів. Це доволі небезпечна думка, і ми зараз спробуємо пояснити, чому ми так вважаємо.

Для чого потрібен поліс ОСЦПВ
Нагадаємо, що у разі, коли власник такої страховки стане винуватцем ДТП, йому не доведеться витрачати власні кошти на компенсацію усім постраждалим, за нього це зробить страхова компанія, де він придбав свою автоцивілку. А ось хитромудрий водій, що вирішив трохи зекономити і став ініціатором ДТП, не маючи на руках рятівного документа, дуже постраждає фінансово, бо виплачувати компенсацію потерпілим йому необхідно буде з власної кишені. 

Враховуючи вартість сучасних авто та ціни на лікування, можна сказати, що це можуть бути величезні суми. Тобто економія приблизно тисячі гривень призведе до втрати сотень тисяч. Тому подібне рішення є недалекоглядним і нераціональним. Водночас, якщо у водія, який став винуватцем аварії, є поліс ОСЦПВ, усі витрати візьме на себе його страхова компанія.

Розмір страхових виплат
На сьогодні ліміт компенсації за матеріальні збитки складає 160 тис. грн, а на компенсацію втрат, нанесених життю та здоров’ю, — до 320 тис. Цих сум буде достатньо у більшості випадків. Але іноді в ДТП потрапляють авто класу «еліт», і тоді для повної компенсації навіть вказаних сум може не вистачити. У такому випадку винуватець буде доплачувати суму, якої не вистачатиме, з власної кишені. Теж доволі неприємна ситуація, особливо якщо все це доведеться вирішувати через суд.

Чи можна цьому запобігти? Можна! Слід придбати поліс добровільного страхування, який збільшує розмір допомоги до 1 млн грн. З таким захистом будь-який водій буде відчувати себе на дорозі впевненіше.

Як придбати поліс ОСЦПВ
Сьогодні автоцивілка у Києві та в інших населених пунктах України доступна для придбання онлайн. Для цього слід відвідати сайт обраної страхової компанії та у спеціальному розділі заповнити відповідні графи. Наприклад, на сайті одного з лідерів страхового ринку України, компанії СК VUSO, у таку форму потрібно внести інформацію про власника водія та його автомобіль. Після цього достатньо надіслати заявку, і вже через лічені хвилини після оплати послуги на електронну адресу клієнта надійде страховий договір в електронному вигляді. Зберігати такий поліс можна на смартфоні, планшеті або ноутбуці.

Головна перевага електронної страховки полягає у тому, що вона має таку ж юридичну силу, що і звичайна, паперова. А ось коштуватиме е-поліс на 10 % дешевше, ніж бланковий.

У разі вимоги патрульних продемонструвати поліс це можна зробити з екрану будь-якого доступного гаджету.

 

Вибір надійної страхової компанії
Дійсно, якщо придбати поліс в якомусь автомобілі, що стоїть десь на узбіччі, то при потраплянні у ДТП годі і чекати на виплату компенсації постраждалим – такі організації зроблять усе, щоб їх не виплачувати. Тому до вибору страхової компанії слід ставитися дуже ретельно і прискіпливо. Гарним прикладом надійної страхової можна назвати СК «ВУСО». Компанія стабільно працює і розвивається вже понад 20 років. За цей час вона збільшила не тільки свої активи (зараз вони в 4 рази перевищують її страхові резерви), а й колектив, що на сьогодні складається з понад 400 професіоналів своєї справи. А важливим фактором є те, що понад 90 % клієнтів задоволені рівнем сервісу та швидкістю виплат страхових компенсацій.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх