Вертебролог радить

17.10.2022, 11:00 Переглядів: 1 874

 

Проблема старіння опорно-рухового апарату людини існувала завжди. Багато хвороб вражають хребет та суглоби або від тяжкої праці, або просто з віком. Ці зміни прогнозовані та очікувані. Якщо ви вже відчули біль, дискомфорт або порушення функції спини чи суглобів, варто прислухатися до порад досвідченого лікаря-вертебролога.

Порушення постави в наслідок косого тазу, сколіозу, перенесеної дисплазії культових суглобів у дитинстві неодмінно приведуть до ранніх проявів деформуючого спонділоартрозу в майбутньому. Навантаження, тривале статичне положення тіла чи постійна робота стоячи можуть призвести до появи різних захворювань хребта та суглобів. Самотужки людина не в змозі розібратись у ланцюжку патологічних змін, які відбуваються в її тілі, кістках, суглобах. Найчастішими діагнозами, які ставлять лікарі, є: спонділоартроз, артроз суглобів різного ступеню, протрузії чи грижа міжхребцевого, чи міжхребцевих дисків, компресійні синдроми міжхребцевих корінців (здавлення нервів). І це тільки маленька крихта з великої кількості хвороб та станів, вражаючих хребет та суглоби. Тільки верхівка айсбергу великої кількості захворювань.

Ці процеси у хребті можуть впливати на кровообіг в судинах голови чи кінцівок, порушувати функції нервів спинного та головного мозку. З'являється терпкість в руках чи ногах, головні болі, головокружіння, різноманітні вегето-судинні порушення, стрибки кров'яного тиску, втомлюваність, а найчастіше – біль різної інтенсивності, який інколи не дає життя ні в день, ні в ночі. Захворювання хребта чи суглобів майже ніколи не бувають ізольованими. Це, зазвичай, комплексні порушення в різних системах організму людини. Є первинні порушення, є вторинні, які виникають, як відповідь на процес, який має головне значення у кожному окремому випадку, у кожного окремого пацієнта. Про ці хвороби хребта чи суглобів написано багато книжок видатними вченими-лікарями. Всі ці стани не перелічити зараз.

Як лікар з 28-річним досвідом, я можу зараз тільки порадити вам.

По-перше: є прояви чи стани, які вас турбують - не гайте часу. Зверніться за допомогою до лікаря.

По-друге: не жалійте часу та своїх витрат на здоров'я. Чим більше запущеність хвороби, вище стадія ушкоджень, тим більше треба в подальшому зусиль, щоб подолати вашу недугу. Не доводьте до стадії, коли повинен працювати тільки хірург. Можна замінити суглоб на штучний, можна прооперувати хребет, але... Погодьтесь, що своє краще. На перших стадіях артрозу безопераційне, консервативне лікування - є найбільш дієвим.

По-третє: не допускайте фізичних перенавантажень. Якщо навіть дуже треба і більше нікому це зробити. Критично відносьтесь до своїх можливостей, навіть займаючись спортом та вправами. Перенавантаження призводить до зношування частин вашої біологічної машини.

І останнє побажання. НЕ ВТРАЧАЙТЕ НАДІЮ! Звертайтесь за консультацією та лікуванням за адресою:

м. Кременчук, вул. лікаря Богаєвського, 13-А, каб. 104А

Попередній запис за телефонами: 0664313103; 0734313103

Наступні прийоми лікаря у Кременчуці 18 та 28 жовтня 

Більше інформації на сайті spinanebolit.com.ua

Ліц. МОЗ України АЕ 571070

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх