Ортопедичні устілки: необхідність використання, користь від носіння

9.02.2022, 15:00 Переглядів: 2 265

 

Стопа людини – найважливіший орган опори та руху, який відчуває високі навантаження (іноді суттєво перевищують вагу тіла). Через перевантаження нижня частина ноги втрачає правильну форму та положення, що негативно впливає на весь організм.

Щоб забезпечити підтримку зводу стопи у правильному, природному положенні, слід використовувати спеціальні ортопедичні устілки. Вони виготовляються з урахуванням анатомічної будови ступні.

Купити устілки для взуття можна в інтернет-магазині Orto-line.com.ua. На сторінці каталогу https://www.orto-line.com.ua/ua/ortopedichni-usitlki.html представлений великий вибір ортопедичних виробів за максимально привабливими цінами, серед яких кожен клієнт зможе знайти відповідні моделі для себе та своїх близьких.

 

Важливість використання ортопедичних устілок

За своє життя людина 4 рази обходить навколо Землі, внаслідок чого на ноги щодня діють сили, еквівалентні сотням тонн, і стопа зменшує таке навантаження. Але це діє лише у здорового, натренованого опорно-рухового апарату. Завдяки будові зводу стопи гаситься 70 відсотків навантаження. Якщо ж ресорна функція ступні порушена, то всі поштовхові прискорення проходять вгору по скелету, доходять до голови та травмують головний мозок, здатний працювати нормально на прискореннях не більше 3-4g.

Коли стопа не в змозі нейтралізувати навантаження, решта опорно-рухової системи зазнає перевантажень, які часто перевищують параметри міцності сухожильно-зв'язувальних структур тіла. У таких умовах звід стопи ущільнюються, виникає надмірна пронація, погіршується ефективність амортизації та відштовхування, з'являється надмірна внутрішня ротація усієї нижньої кінцівки. Щоб мінімізувати всі ці недоліки, якраз використовують ортопедичні виробіи для взуття.

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх