Часу не гайте, до лікаря по допомогу завітайте!

15.12.2021, 11:00 Переглядів: 1 637

 

Кожен день практикуючий лікар має багато випадків, коли пацієнти звертаються по допомогу. Це може бути гостра ситуація з виразним болем та стражданнями або хронізована проблема, як клубок різнокольорових ниток.

Таку проблему розв'язати значно складніше. Коли розумієш, що і де зараз турбує людину, то одразу з'являється алгоритм вирішення цієї гострої ситуації. Це не складно. А ось коли поєднані в одному "флаконі" виразні кісткові деформації хребта, суглобів, множинні продуктивні артрозні зміни з кістковими розростаннями, звуженням (стенозом) спинномозкового каналу у декількох сегментах, та ще й додатково стан, обтяжений вторинним синдромом, таким як синдром грушоподібного м'яза, то це дещо складніше. Дивлячись на додаткові методи обстеження, такі як МРТ, лікар має зрозуміти той патологічний процес, із якого народився цей стан хвороби пацієнта. У кожної людини він свій. Додайте у цю "збірну солянку" ще й супутні хронічні хвороби, які незмінно є з віком у кожного. Це гіпертонія, порушення мінерального обміну, цукровий діабет, атеросклероз, сердцево-судинні порушення, остеопороз, ендокринні порушення та багато інших станів, які можуть ускладнити картину хвороби, маскуючи її прояви.
З боку пацієнта, який прийшов на прийом та не має жодного стосунку до медицини, можливо, це виглядає набагато простіше. Але для лікаря, мета якого не просто знеболити, а максимально та надійно, безпечно пролікувати, з ефектом на довгий час, вибір діагностики та методів лікування пацієнта є кожного разу своєрідним викликом. Викликом для його професійності, досвіду, фаху. Треба все зважити, врахувати.
Інколи дивишся на знімок МРТ... Людина має вже сісти у візок, а вона ще активно рухається. Але турбує біль, обмеження рухів. І ось тут у нагоді стає досвід лікаря. Аналізуючи по краплях ситуацію, ставлячи необхідні запитання, з'ясовуючи історію перебігу хвороби, проводячи огляд спини та суглобів руками, порівнюючи з тисячами подібних випадків за десятки років практики - народжується правильне рішення. Якщо інформації не зовсім достатньо, то потрібне дообстеження, яке дасть усі остаточні відповіді на запитання. А якщо все зрозуміло, то не треба гаяти часу. Час починати лікування. Яке саме? Лікар розповість на першій зустрічі. Не треба чекати дозволу сімейного лікаря. Можна звернутися до лікаря-фахівця з питання проблем хребта чи суглобів за вашим бажанням. Ви отримаєте консультацію, огляд, професійний аналіз вашої ситуації, прогноз, а головне - ДОПОМОГУ. Допомогу, яка одразу зніме біль, відновить м'які тканини хребта та суглобів до нормального стану, якщо ще не запізно для того. Тому не гайте часу на пігулки та мазі. Довіртеся сучасним методам відновлення, якими користуються сучасні європейські клініки та весь світ.


Лікар - вертебролог чекає на Вас у Кременчуці 23 грудня за адресою: вул. Троїцька,69/15.
Запис на прийом за телефонами: 066-431-31-03; 073-431-31-03, 096-953-00-18

Детально і доступно про захворювання хребта та суглобів, а також про методи лікування можна прочитати на офіційному сайті Центру вертебрології доктора Владимирова:

www.spinanebolit.com.ua

 

Ліц. МОЗ України АЕ 571070




Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх