Встигнути все: як кременчужанам прибрати квартиру до Нового року і вижити

10.12.2021, 16:00 Переглядів: 1 809

 

Під кінець року прийнято упорядковувати не лише свої справи, а й будинок. Ми підготували для вас кілька порад, які допоможуть зекономити час та сили під час останнього генерального прибирання цього року

Свято наближається! Кожен, хто коли-небудь готувався до великих свят у себе вдома, знає не з чуток: передсвятковий клопіт — це завжди великий стрес! Особливо, якщо йдеться про головне сімейне свято — Новий рік. Треба купити всім і красиво запакувати подарунки, приготувати та накрити святковий стіл, і, що найжахливіше, навести вдома порядок та затишок! Список речей, які потрібно зробити у грудні, просто величезний. Але без паніки! Все можна зробити набагато швидше та без зайвих нервів (тим більше, що ми знаємо компанії, які вам в цьому допоможуть). ТЪ підготував для вас список із 10 справ, які треба встигнути зробити у грудні і лайфгаки, які допоможуть зробити це легко і приємно.

Новий рік далеко не всім завдає приємних емоцій. Дехто не любить це свято саме через те, що доводиться прибирати квартиру, адже останнє прибирання року суттєво відрізняється від щотижневого чищення плити та санвузла. Для багатьох жінок вже стало традицією виснажувати себе прибиранням квартири саме в останні дні старого року, дуже напружені і без цього. Тоді й не дивуйтеся, чому на Новий рік, коли всі веселяться і радіють за святковим столом, вам хочеться тільки одного – добратися швидше до рідного ліжечка і заснути. Впізнали себе?

Спробуйте цього року піти трохи іншим шляхом! Нехай передноворічний клопіт забере набагато менше часу і сил. Ми з цим допоможемо.

Розставте пріоритети

Перше, з чого треба почати, — розставити пріоритети та скласти конкретний список завдань: що і в якому порядку ви робитимете (ми вже це зробили – не дякуйте). Це одразу позначить вам план дій та заспокоїть нерви.

Почніть з прощання з мотлохом

Важливо, щоб кожна річ у будинку мала своє місце. Коли речі лежать де завгодно, вони постійно трапляються під ноги, заважають і крім того елементарно брудняться! Тому для початку покладіть всі речі на своє місце, а потім обійдіть будинок з кошиком для білизни або великою коробкою і зберіть туди все, для чого місця не знайшлося. Ці речі потрібно розсортувати та вирішити, що залишити, а що викинути (намагайтеся викинути побільше).

Складіть план

Запишіть, що конкретно вам треба зробити і в якій послідовності. Пам’ятайте, що рухатись під час прибирання потрібно згори донизу. Ми підготували для вас приклад такого списку:

  1. Помити люстри, лампи та плафони
  2. Випрати тюль та штори
  3. «Пройтися» губкою/ганчіркою по стінах
  4. Протерти меблі від пилу
  5. Вичистити м'які меблі
  6. Витерти поверхні всіх полиць, прибравши з них усе зайве
  7. Вимити святковий сервіз
  8. Навести лад у платтяних шафах
  9. «Розгребти кути»: прибрати у важкодоступних місцях, ліквідувати пилозбірники
  10. Освіжити листя квітів (очистити від пилу)
  11. Протерти всі дзеркала та скляні поверхні
  12. Перебрати журнали, газети та здати макулатуру
  13. Відмити до блиску мікрохвильову піч і плиту - зовні і всередині
  14. Розморозити холодильник, вимивши всередині та зовні
  15. Вимити кахель – на кухні та у ванній
  16. Очистити сантехніку, віддраїти ванну, умивальники, унітаз
  17. Випрати шторку для душу (або купити нову), вимити стіни душової кабіни
  18. Перебрати аптечку, викинувши прострочені ліки
  19. Розсортувати біжутерію та прибрати в тумбочках/скриньках/шафочки
  20. Навести лад у косметичці, викинувши порожні або прострочені баночки, тюбики та ін.
  21. Випрати килими та вимити підлогу.
  22. Протерти спеціальними серветками монітор ноутбука/комп'ютера
  23. Поміняти постіль і випрати всю бруду
  24. Замінити рушники
  25. Провітрити.

Оцініть свої сили і віддайте частину на аутсорс

Список виглядає страшно. Але погляньте на нього ще раз. Гарна новина в тому, що більшість пунктів у ньому можна не робити. Не робити самостійно, точніше. Відмітьте ті з них, які ніхто крім вас виконати не зможе, а інші – довірте професіоналам. На щастя нині клінінгові компанії вже не настільки незвична річ, тож вартість їх послуг уже не лякає більшість господинь. Особливо, якщо співвіднести її зі звільненим часом та збереженими нервами.


Наприклад, клінінгова компанія https://aqualady.com.ua/]Aqualady пропонує ледь не повний перелік послуг з нашого списку, включаючи миття посуду, і навіть більше. Наприклад, згідно з їх калькулятором, генеральне прибирання 2-кімнатної квартири з миттям духовки, мікрохвильовки та холодильника, миттям всіх вікон і балкона та хімчисткою дивана обійдеться у 4,5 тисячі гривень.

Це при тому, що прибирання виконають професіонали, використовуючи спеціалізовану техніку та миючі засоби. Чи варто говорити, що на таке прибирання самотужки доведеться витратити ледь не тиждень часу, купу сил і нервів. Та ще й навряд вдасться досягти такого результату.

До того ж, AquaLady дотримується термінів робіт та затверджених графіків, а також контролює якість виконаних робіт. Працюють вони не лише у Кременчуці, але і у сусідніх Горішніх Плавнях та Світловодську. А розрахувати вартість робіт за вашим конкретним запитом можна у спеціальному  калькуляторі прямо на сайті.

Щоб дихати у новому році на повні груди – вибийте та виперіть килими

Мало хто уявляє, скільки пилу і бруду лежить у нас під ногами – прямо у килимах. Тим паче, якщо у вас живуть ще й якісь домашні тварини. Проблема з килимами в тому, що вичистити їх самостійно практично нереально. Але і тут є вихід – цю справу також можна довірити професіоналам. Наприклад, компанії «Чотири Сезони» – вони працюють круглий рік, беруться за найскладніші роботи до того ж самі приїдуть, заберуть килим і повернуть його на місце!

А між цими двома подіями, доки ви обиратимете ялинку чи подарунки рідним, ваш килим оглянуть, замочать, спеціальним апаратом видалять з нього пил, бруд, шерсть, піднімуть ворс, нанесуть спеціальний шампунь, випруть роторною машинкою, вичистять виворіт, прополоскають і відіжмуть. Потім його остаточно прополоскають, висушать і запакують. І це все за 50 грн/м2.

А якщо вам і цього недостатньо – у «Чотирьох Сезонах» надають також послуги з хімчистки килимів будь-якої складності і, навіть, хімчистки меблів. Також у них є власна клінінгова компанія, тож можна замовити одразу все у комплексі: і прибирання квартири, і прання килимів, і хімчистку меблів. Спеціалісти приїдуть і зроблять все за вас.

OLX

 

А ви зустрічатимете Новий Рік у сяючій, свіжій квартирі не виснажені прибиранням, а повні сил та святкового настрою. Хіба ж воно того не варте?

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх