Відпочинок від гель-лаку: за та проти

7.12.2021, 18:00 Переглядів: 2 276

 

Навіщо робити відпочинок від гель-лаку?
Якщо покриття нігтів лаком чи його зняття, чистка відбувається за правильною технологією і ви доглядаєте за ними вдома, постійне використання гель-лаку не зашкодить. Якщо після видалення покриття ви побачили, що нігті стали тонкими, ламкими та розшаровуються, то є привід зробити перерву з кількох причин.

Акцент на догляді. Коли природні нігті не покриті кольоровим лаком, починаєш звертати увагу на їхній стан, а відтак замислюєшся про догляд за ними. Відсутність покриття також дає змогу напряму зволожувати й живити нігтьову пластину та кутикулу.

Оновлення нігтьової пластини. Кілька місяців без покриття — це можливість повністю відновити здоров’я нігтів і візуально відслідкувати відростання пошкодженої ділянки. Якщо через низьку якість гель-лаку чи неправильне нанесення поверхня стала нерівною чи пожовкла, перерва дасть їй змогу відновити свій природний стан.

Моральний відпочинок. Інколи потрібно від чогось відмовитися на певний час, щоб почати це цінувати. Так, після кількох місяців з непокритими нігтями ви отримаєте значно більше емоцій від професійного манікюру та будете із захопленням підбирати новий дизайн.

Якщо цих переваг для вас досить, отримайте від перерви максимум користі для нігтів. До прикладу, нанесіть у майстра відновлювальний лак з системи IBX, регулярно зволожуйте кутикулу та шкіру рук олійкою, оберіть на EVA.UA якісний манікюрний набір.

 

Які аргументи проти перерви від гель-лаку?
Якщо ваші нігті мають здоровий вигляд і не потребують ґрунтовного відновлення, відпочинок від декоративного покриття може принести їм більше шкоди, ніж користі.

Високий ризик травмування. Після полімеризації гель-лак стає дуже твердим і відповідно зміцнює нігті, завдяки чому вони залишаються цілими та неушкодженими після ударів і подряпин. Відсутність такого захисту може призвести до травмування нігтьової пластини.

Неохайний вигляд нігтів. Нігті без покриття — це не завжди красивий рожевий колір і м’який блиск. Інколи вони можуть мати не дуже гарний вигляд і псувати ваш образ, допоки не оновляться.

Тривалий період відновлення. Місяць чи два без покриття — малоефективний відпочинок. Щоб нігті справді оновилися, необхідно ходити без покриття приблизно пів року, а це доволі непросто.

Малий шанс відростити довжину. Якщо ви звикли ходити з довгими нігтями, на час відпочинку доведеться їх спиляти. Через відсутність зміцнювального гель-лаку нігті можуть часто ламатись і цим травмувати нігтьове ложе

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх