Тварина – не іграшка: чи варто дарувати пухнастиків дітям та як забезпечити для них комфорт

29.11.2021, 15:00 Переглядів: 3 023

 

Останнім часом мода дарувати тварин на свята, така популярна ще 10 років тому, потроху вщухає – адже все більше людей розуміють, що кошеня або песик не іграшка, а передусім жива істота. Проте, свято часто стає приводом врешті-решт зробити важливий та відповідальний крок, до якого готувалися місяцями.

Особливо це стосується сімей, у яких є діти: більшість хлопчиків та дівчаток у якийсь період життя мріють про пухнастого друга. Тварин малюють в альбомах, ліплять із пластиліну, обожнюють одяг зі звірятками. Не всі батьки здатні встояти, коли цуценята або кошенята з’являються всюди, і єдиним бажанням дитини стає саме домашній улюбленець.

Батькам варто знати, що пухнастий друг позитивно впливає на психіку дитини. Так, діти, у яких є домашні тварини, мають вищу самооцінку. Якщо їх самооцінка спочатку низька, вони можуть розповідати своїм вихованцям те, що не наважуються говорити людям.

Домашні тварини є потужним джерелом безумовної любові для дитини. Крім того, діти вчаться співчуттю, доглядаючи за твариною.

Більше того, психологи стверджують, що наявність тварини в домі здатна поліпшити успішність дитини в школі! Дослідження показали, що учні молодших класів, які читали вголос своєму собаці, швидше розвивали навички читання, ніж їхні однолітки, які читали дорослим.

Догляд за котом, собакою, папугою чи рибкою дисциплінує дітей. Важливо з перших днів пояснити малюку, що це не іграшка, а живе створіння. Відтак за твариною потрібно прибирати і годувати її. Наприклад, дошкільнята можуть насипати тварині корм. Діти молодшого шкільного віку - прибирати за улюбленцем чи вигулювати його разом із батьками. Те, що турбота про домашнього вихованця принесе дитині багато радості й теплих спогадів, очевидно.

Якщо ви зважилися взяти в дім пухнастика, подбайте про те, щоб забезпечити йому найкращі умови! Про те, що взагалі потрібно тій чи іншій тварині, щоб добре почуватися як фізично, так і емоційно, краще за всіх знає лікар-ветеринар.

 

Фахівці, які працюють у ветеринарній клініці «Яшма», мають багаторічний досвід і готові поділитися з майбутніми власниками пухнастиків корисними порадами!

Якщо ви принесли в дім кошеня, про яке давно мріяли, передусім слід підготувати оселю. Кошеняті обов’язково знадобиться:

  • Лоток;
  • Годівниці (для їжі краще керамічну, а для води - прозоре скло);
  • Наповнювач для лотка;
  • Лежанка, де кошеня почуватиметься у безпеці;
  • Іграшки;
  • Кігтеточка;
  • Кігтерізка, якщо самі будете стригти кігтики малюкові;
  • Перевірити у квартирі (будинку) наявність отруйних для них кімнатних рослин.

Після приїзду кошеняти у ваш дім треба впевнитися, що у нього є паспорт і будь-яка обробка зі щепленням. За наявності сумнівів можна записатися на прийом до лікаря і з'ясувати, що було зроблено.

Якщо кошеня взяли з притулку, обов'язково запишіться на прийом і складіть графік обробки та щеплень.

Тварин, які не несуть племінної цінності, КАСТРУЙТЕ !!!!!! Так ви убезпечите тварину від хвороби в майбутньому, збережете свої нерви та гроші, які будуть витрачені в майбутньому на лікування.

Виберіть, чим вам зручніше годувати тварину – комерційним кормом чи натуральною їжею. З дієтою допоможе визначитися ветеринарний лікар. У жодному разі не давайте кошеняті смаженої, солоної та важкої їжі! Віддайте перевагу курячому філе та вівсянці у співвідношенні 50:50, норма 10% від живої ваги кошеняти (добова доза).

Якщо все ж таки вирішили віддати перевагу комерційному корму, то обирати слід корми преміум і супер преміум класу. Так ви збережете здоров'я свого вихованця. На упаковці ви знайдете інструкцію, як правильно давати корм. Жодної свинини та риби!

Якщо раптом ви або ваша дитина підібрали кошеня чи дорослу тварину на вулиці – перш за все не панікуйте! Підіть у найближчу клініку ще до того, як принесли нового члена родини додому! Зробити це необхідно, аби дізнатися чи здорова тварина, чи все з нею добре. Особливо це важливо, якщо в домі вже є інші улюбленці - адже тварина з вулиці може принести інфекцію у вашу оселю.

До появи в домі цуценяти теж слід підійти вкрай відповідально. З перших днів малюку знадобляться:

  • Пелюшки;
  • Годівниці (якщо собака середніх розмірів і більше, то краще одразу планувати тарілки на підставці);
  • Лежанка (якщо почнете пускати цуценя до себе в ліжко, то потім від цього не відв’яжетеся);
  • Іграшки (особливо погризки).

Обов'язково приберіть взуття, яке стоїть на видному місці або в полі досяжності цуценяти – звісно, якщо не бажаєте, щоб малюк випробував на ньому міцність своїх зубів!

Спробуйте також прибрати всі дроти з видних місць, адже вони теж можуть стати для песика улюбленими ласощами.

Якщо цуценя придбали в розпліднику, то в більшості випадків сумлінні заводчики дбають про щеплення. Адже цуценя можна виводити надвір лише після курсу вакцинації. Якщо ж щеплень немає, і вам не надали паспорт на тварину, то насамперед запишіться на прийом до лікаря, аби він склав правильний графік вакцинації.

Перед тим як вийти на вулицю, цуценя обов'язково має бути оброблене від кліщів і бліх, адже укус кліща часто буває небезпечним.

Харчування цуценяті, так само, як і кошеняті, краще вибрати або натуральне, або готовий корм. І не забувайте про головне правило: жодних смаколиків зі столу - особливо жирних, смажених, солоних, гострих і ніякої свинини!

Якщо цуценя знайшли на вулиці чи взяли у притулку, то насамперед ідіть до найближчої ветеринарної клініки. Лікар огляне тварину і зробить усе, щоб ваше цуценя було здорове, та призначить правильну обробку від паразитів.

За детальнішою інформацією можна звернутися безпосередньо в клініку «Яшма», яка знаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. М. Кучми, 53. Для запису на прийом можна скористатися телефонами:

+38 (067) 911 11 53;
+38 (095) 911 11 53.

 

Мало хто з тих, хто вперше привів у дім котика або песика, знає, де ж придбати все те, без чого важко уявити життя чотирилапого друга. Проте усе це можна легко знайти в мережі зоомагазинів «Кіт & Пес».

 

Тут зібрані найкращі пропозиції провідних виробників:

  • ADVANCE;
  • Brekkies;
  • Екко гранула;
  • Hill's;
  • Клуб 4лапи;
  • Optimeal;
  • Josera;
  • Royal Canin.

 

Ціни на весь асортимент приємно здивують, а досвідчені консультанти допоможуть обрати саме те, що потрібно вашому улюбленцю. У зоомагазинах «Кіт &Пес» вам запропонують: сухий та вологий корм для тварин, вітамінно-мінеральні комплекси, базові ветеринарні препарати, іграшки, корисні та смачні ласощі, аксесуари та засоби догляду.

Тут є також комфортні «домівки» для тварин, теплий та стильний одяг, засоби гігієни – тобто усе, що може знадобитися, аби новий член родини завжди почувався затишно і комфортно.

Зоомагазини «Кіт &Пес» знаходяться за адресами:

  • вул. Київська, 66-Г(м-н Fozzy);
  • вул. Велика Набережна, 29;
  • вул. Шевченка, 25/9.

Сайт зоомагазину: advance-region.com.ua

Також про пропозиції магазину можна дізнатися в Google: https://g.page/r/CXdLqB_FlbXs

Але не слід забувати й про емоційний комфорт.

Це стосується не лише чотирилапого друга, а й інших членів родини: адже цуценяті – а часто й дорослому собаці – необхідно опанувати базові навички поведінки. Далеко не кожна людина здатна самостійно навчити собаку навіть елементарних команд, знання яких часом може врятувати життя пухнастику.

 

Якщо з дресурою виникли проблеми, варто звернутися до фахівця з багаторічним досвідом. Власниця розпліднику бельгійської вівчарки та стаффордширського бультер’єра «Tornado Soul», ліцензований кінолог Кінологічного Союзу України Єлизавета Омельченко займається дресируванням собак із 2005 року. Вона – багаторазовий чемпіон України з дресирування та має досвід роботи з різними породами собак, займається підготовкою спортсменів із собаками до участі у змаганнях і випробуваннях.

Тут можуть запропонувати широкий спектр послуг для собак будь-якого віку та породи:

  • Навчання загальних команд та засад правильних взаємовідносин у родині;
  • Правильне виховання цуценят, включно з початковим навчанням;
  • Можливість навчання на умовах пансіону в кінолога;
  • Індивідуальний підхід до кожного хазяїна та його улюбленця;
  • Готель для собак;
  • Регулярні тренінги з захисту хазяїна з ліцензованим фігурантом.

 

На час відпустки або відрядження можна залишити собаку в готелі, де йому нададуть окремий вольєр (собаки декоративних порід проживатимуть у будинку). Тут з улюбленцем гулятимуть двічі-тричі на день і він постійно знаходитиметься під наглядом професійного кінолога. Готель гарантує тваринам увагу та комфорт. Щодо їжі, готель забезпечує собак кормами преміум та супер преміум класів – або іншими, за бажанням власника тварини.

Усі тренінги проводяться на спеціально обладнаному майданчику «Торнадо» за адресою: набережна Лейтенанта Дніпрова, 12-А.

+38 (067) 335 42 81;
+38 (095) 098 34 53.

Автор: На правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх