За 10 місяців у Кременчуці сталося більше 900 крадіжок: як вберегтися

19.11.2021, 12:00 Переглядів: 2 999

 

Найчастіше крадії потрапляють до помешкання через незачинені двері

Зимові свята – час не лише традиційного відпочинку та поїздок у теплі краї чи за місто з друзями, але ще й пора заробітків для домушників. Вони користуються тим, що «нікого немає вдома» і за лічені хвилини виносять усі цінності. Втім, щоб бути пограбованим, не обов'язково їхати в заморські далі. Можна просто прийти додому після роботи та виявити відчинені двері квартири… Якщо стежити за новинами кримінальної хроніки, можна побачити, що такі випадки відбуваються регулярно. Злодії заходять вдень, зламують дверний замок, виносять гроші та прикраси.

Не обов’язково навіть зламувати замок. Ось, наприклад, відео із соцмереж, на якому посеред дня жінка ходить під’їздом одного з будинків на вул. Шевченка і смикає за дверні ручки, шукаючи відчинені:

Що каже статистика

За 10 місяців у Кременчуці сталася 931 крадіжка.  Таку статистику нам надали у пресслужбі поліції.

З них 607 сталося в Автозаводському, а 331 – у Крюківському районах. Від початку року сталися 167 квартирних крадіжок, впіймати вдалося 94 «домушника».

Найчастіше, крадії потрапляють до квартир, ламаючи замки або через незачинені двері:

  • вільний доступ (незачинені двері, ключі знаходилися в доступному місці) – 65;
  • злом замка – 66;
  • злом дверей – 60;
  • шляхом підбору ключа – 59;
  • через вікно – 54;
  • пошкодження стіни, даху – 5;
  • вимкнення сигналізації – 3.

При цьому найчастіше крадуть: побутову техніку, мобільні, комп’ютери, велосипеди, спортінвентар, меблі вироби з дорогоцінних металів та гроші.

Шукають цінності всюди, аж до того, що пересипають крупи. І під унітазами, і у вентиляційних шахтах. Щоб знайти гроші, золото, злодієві достатньо 15 хвилин. За статистикою, квартирники працюють не самотужки: поки один чинить крадіжку, інший стоїть «на шухері».

  

Як вберегтися

«Чорні мітки»

Звертайте увагу на різні мітки, які можуть з'являтися біля ваших дверей – сірники, папірці – це означає, що злодії стежать за вашою квартирою. Вони використовують ці фішки, щоб зрозуміти, коли мешканці приходять додому. За словами експертів, немає замку, який не відкривається. Люди, які займаються таким бізнесом, відкриють будь-який замок.

 

Не патякайте зайвого

Іноді крадіжки здійснюють за наведенням. Часто, доки мешканці закордоном. Наводять знайомі. Іноді навіть родичі. Але часто досить погортати стрічку ваших соцмереж, щоб побачити, що ваша квартира пуста, а ви засмагаєте десь на Кіпрі.

Поставте ще одні двері

Найпростіше – кілька замків на дверях, і дверей має бути дві. У злодіїв мало часу, щоб поратися з дверима. Цінності краще зберігати у сейфі. Їх знаходять, але якщо сейф надійний і його не вдається зламати, то не завжди можна винести та приховати.

 

Найкраще – це сигналізація

Людина, яка бачить квартиру під охороною, не знає, який стоїть рівень безпеки. Це може бути сигналізація, яка почне кричати та привертати увагу, датчики руху, GPS. І злодій уже починає сумніватися, чи встигне він. Сам факт того, що квартира під охороною, лякає. Тому вони намагаються обирати інші варіанти.

Як поставити квартиру на сигналізацію

Людина, яка хоче убезпечити своє житло від можливого проникнення, має зробити кілька кроків: поставити охоронну сигналізацію, посилити рівень захисту дверей, вікон.

Охорона квартири з виведенням на пульт служби охорони у службі «Хорта Спектр», наприклад, щомісяця коштуватиме всього 200 грн, а охорона приватного будинка - 250грн. Але необхідно вкласти кошти в обладнання. Вартість залежить від способу обладнання та принципу з'єднання всіх компонентів у систему охоронної сигналізації. Наприклад, комплект сигналізації Ajax - це непоганий варіант, відносно ціни та якості.

      

 

За скільки приїжджає наряд

Усі райони міста обслуговуються в найкоротший час.

Групи швидкого реагування «Хорта спектр» - це професійні мобільні бригади, до складу яких входять спеціально навчені співробітники, які володіють навичками роботи в найбільш екстремальних ситуаціях. ГШР виїжджає за першим сигналом, що надійшов на пульт, і протягом декількох хвилин вже врегульовують ситуацію.

 

Надіємось, ваші свята пройдуть без неприємних сюрпризів. Завчасно подбайте про безпеку свого житла і майна.
Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх