Сидіння для душу ? розкіш чи необхідність?

26.10.2021, 16:00 Переглядів: 3 310

Зручна, функціональна та безпечна зона душу ? обов'язкова складова сучасного житла. Душову кабіну складно уявити без лійки, гарнітура чи повноцінної системи, мильниці, полиці. До звичних аксесуарів виробники пропонують додати нові рішення. Наприклад, сидіння.

 

Дизайнери активно використовуються це оснащення і радять за можливості обладнати куточок по-максимуму. Укомплектовані таким чином душові мають стильний й цікавий вигляд, однак чи насправді потрібні сидіння? Душ ? це швидко і зручно. Щоб розслабитися і насолодитися водними процедурами, приймають ванну. Тож наскільки доцільно встановлювати додаткові аксесуари? Річ у тому, що сидіння для душу ? це не лише елемент спа-зони. Сантехнічні компанії позиціюють вироби як обов'язкову частину безпечного простору. Так, чеський бренд Ravak в інформаційній кампанії «Сидіння для душу: для чого вони та які бувають?» наголошує саме на функціональній ролі обладнання. Тож з'ясуймо, чи для кожної душової потрібне сидіння.

Які функції душових сидінь?

Зрозуміло, що сидіння використовують за прямим призначенням ? на них сидять. Однак у цьому й ховається головне питання: для чого сидіти в душі? З точки зору здорової дорослої людини таке обладнання зайве. І з цим важко не погодитися. Однак для значної кількості людей щоденна гігієна ? не найлегше завдання. Душові сидіння створені в першу чергу для:

 — літніх і маломобільних людей. Через фізичний стан водні процедури можуть стати справжнім випробуванням. Зробити приймання душу зручним і безпечним допоможе надійне сидіння, зафіксоване в потрібному місці. Обладнання не лише спрощує гігієну та мінімізує ризик посковзнутися, а й зберігає особистий простір. Завдяки невеликому аксесуару можна приймати душ без сторонньої допомоги;

 — сімей із маленькими дітьми. З іншого боку, гігієна малюків неможлива без участі дорослих. А якщо дітей двоє чи більше, то безпечність і функціональність санвузла стає першочерговим завданням. Сидіння допомагає організувати санітарний простір і швидко виконати всі необхідні процедури;

  — поціновувачів комфорту. Після складного дня іноді виникає бажання розслабитися під гарячим дощовим потоком і змити втому. Якщо душова система підтримує кілька масажних режимів, то вечірній душ може перетворитися на справжній спа-сеанс. Погодьтеся, для релаксу під теплим пульсуючим потоком сидіння буде аж ніяк не зайвим. Крім того, аксесуар можна використовувати як додаткову поверхню. Під час водних процедур на сидіння можна поставити відкриту баночку зі скрабом, маскою для волосся чи іншими косметичними засобами. 

Наскільки аксесуари надійні та зручні у використанні?

Виробники зі світовим ім'ям створюють зносостійку та безпечну сантехніку, яка перед відправленням у точки продажу обов'язково тестується. Щоб уникнути неприємностей, обирайте продукцію компаній, що гарантують сервісне обслуговування. 

Якщо говорити саме про душові сидіння, то в цій категорії представлені дві великі групи:

 — душові піддони з інтегрованим сидінням. Доступний варіант, який дозволяє легко виконувати рутинну гігієну. Якщо плануєте встановлювати саме таке обладнання, враховуйте високий бортик. Поріг заввишки 20-40 см ? нездоланний бар'єр для людей з обмеженою мобільністю;

  — моделі, що фіксуються на стіні. Більш практичне та зручне у використанні рішення ? складане сидіння із настінним монтажем. Обладнання можна встановити на потрібній конкретній особі висоті. Такий виріб за необхідності складається до стіни та не займає багато простору. Конструкція з нержавіючої сталі витримує навантаження до 150 кг. Основну частину сидіння зазвичай виготовляють зі зносостійкого пластику, який приємний на дотик і не боїться води, перепадів температури. Дизайнери рекомендують під час вибору відкидного сидіння звертати увагу не лише на матеріали, а й на розміри. Щоб аксесуар ергономічно вписався в душову зону та не заважав входу/виходу з кабіни, потрібно зберігати певні пропорції. Інформацію про те, для куточків якої площі підходить та чи інша модель, виробник зазвичай вказує в супровідних документах.

Чи не зіпсує додаткове обладнання інтер’єр ванної кімнати?

Душове сидіння, як і будь-який аксесуар для ванної кімнати, обирається з урахуванням стилю приміщення. Естетична складова інтер'єру санвузла не менш важлива, оскільки сучасний санітарний простір ? це ще й місце релаксу.

 Більшість представлених на ринку моделей мають підкреслено мінімалістичний дизайн. Лаконічний виріб із продуманою до дрібниць конструкцією вписується в десятки напрямів сучасного дизайну. Металеве хромоване кріплення з білим, сатиновим чи напівпрозорим сидінням ? універсальний варіант для обстановки в стилі мінімалізм, лофт, індастріал, хай-тек, модернізм, бруталізм. Ба більше, такі моделі використовують для комплектації атмосферних ретро, неокласичних чи еклектичних санвузлів. Крім стриманих позачасових варіантів, виробники пропонують і цікаві рішення. Сидіння яскравих кольорів, із декоративними орнаментами чи контрастним оздобленням елементів конструкції допоможуть підкреслити індивідуальність простору, створити ритм чи розставити акценти.

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх