5 таємниць Другої світової війни

24.09.2021, 13:00 Переглядів: 1 467

 

Серед телевізійних каналів окрему нішу займають ті, що демонструють науково-популярні передачі. Загадки Всесвіту, пошуки загублених скарбів, місць сили, розгадування таємниць історії, правильне харчування, світ диких тварин — все це та багато інших цікавинок чекають на глядачів. Всі, хто любить дивитися канал «Мега» https://sweet.tv/tv/19-mega-hd, знають, що тут можна знайти відповіді на безліч питань, та ще більше загадок залишаться нерозгаданими. Серед них — 5 таємниць Другої світової війни. Поговоримо про них.

5 загадок Другої Світової

1. Син Гітлера.

Є безліч причин не любити Гітлера. Сумнівне почуття смаку, огидний характер, всі ці безглузді спроби захопити світ... Багато хто взагалі вважає, що це була найгірша людина в історії людської цивілізації. Мало хто, однак, знає, що він міг бути ще й поганим батьком. У всякому разі, так заявляла француженка Шарлотт Лобжуа, яка нібито народила від нього сина. Його назвали Жаном. Він дожив до 1985 року і, якщо судити по фотографіях, вельми скидався на передбачуваного татуся. Треба відзначити, що Жан ніколи не намагався нагадати батькові про себе. Більш того, під час Другої світової війни він був активним учасником французького руху Опору.

2. Підводні скарби Роммеля.

Фельдмаршал Ервін Роммель вважається одним з найвидатніших полководців Другої світової війни. Коли становище Німеччини стало зовсім безнадійним, у розпорядженні підлеглих Роммелю частин знаходився пристойний запас золота. Фельдмаршал не став за прикладом багатьох своїх співвітчизників вкладати його в швейцарські банки. Він віддав наказ водолазам заховати чотири ящики зі злитками загальною вагою 200 кілограмів біля берегів Корсики. Туди ж було занурено значну кількість срібла, дорогоцінних каменів і творів мистецтва. Цей скарб почали шукати відразу після війни, але досі так і не знайшли.

 

3. Рауль Валленберг.

Цей шведський дипломат став одним з найбільших героїв Другої світової війни. Він працював в Угорщині, яка була союзницею Гітлера. У 1944 році ця країна, відчуваючи наближення кінця війни, спробувала відсторонитися від своєї участі в ній, але поплатилася вторгненням німців на свою територію. Найбільше постраждали місцеві євреї, яких до того часу особливо не турбували, а після почали депортувати в концентраційні табори по 12 000 чоловік у день. Валленберг не міг дивитися, як таку кількість людей женуть на забій, тому організував видачу цим нещасним захисних паспортів — вони давали статус шведських громадян, які очікують репатріації. Ці документи виглядали досить переконливо, завдяки чому до 60 000 євреїв змогли втекти з країни.

4. U-530.

7 червня 1945 року представники ВМФ Аргентини з подивом виявили у своїх водах німецький підводний човен. Моряки не забарилися заарештувати весь його екіпаж. Не виключена ймовірність того, що командир субмарини був неймовірно некомпетентним або навіженим, бо вирішив, що виконує якесь особливе завдання. Капітан відмовився повідомити будь-яку інформацію про своє судно і про те, що робив після закінчення війни. Зрозуміло, що факт появи німецької субмарини на іншому кінці планети породив масу чуток і теорій. Є версія, що вона вивезла з Німеччини в Південну Америку нацистську верхівку, в тому числі і Гітлера з Євою Браун.

5. 17 англійців/

У 2009 році історик Домінек Синовець в бункері колишнього концтабору Освенцим виявив список із 17 прізвищ. Він був накреслений на шматочку паперу і містив такі імена, як Осборн, Лоуренс і Гардінер. Ця частина табору називалася Моновіц, і під час війни тут містилися в основному Британські військовополонені. Тобто можна практично не сумніватися, що в даному списку перераховані саме англійські солдати. Поруч з вісьмома з сімнадцяти прізвищ стоять галочки, а на зворотному боці списку написані фрази німецькою: «поки», "»ніколи» і «зараз». Хтось вважає, що це список зрадників, які діяли всередині Освенцима. Інші дотримуються думки, що це прізвища людей, завербованих в дивізію СС, що складалася з англійців. Загадка досі не розгадана.

 

Ще безліч всього цікавого вчені та прості спостерігачі знайдуть серед фактів Другої світової війни, найбільшої та найжорстокішої за весь час існування Землі.

Автор: На правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх