«У здоровому тілі — здоровий дух»: дізнайся чи треба тобі до лікаря, не встаючи з дивана

7.04.2021, 16:03 Переглядів: 3 123

 

7 квітня - Всесвітній день здоров’я

Міжнародний святковий день, який націлений на привернення широкої громадської уваги до проблем здоров’я.

Здоров’я - це справжнє багатство, наявність якого ми з вами інколи ігноруємо. Останнім часом дуже рідко звертаємося за консультацією до вузьких спеціалістів. І робимо це лише в тому випадку, коли проблема вже дуже серйозна. Хоча якщо хворобу діагностувати на ранніх етапах, то можна багато зробити для того, аби сповільнити розвиток захворювання чи взагалі йому запобігти.

  

Пропонуємо пройти кілька тестів, які допоможуть з’ясувати стан вашого організму та виявити проблеми.


Будьте здорові!



Партнер проекту:

Чи є у вас схильність до варикозу?Цей тест - корисна річ для всіх, хто не бажає отримати у власність серйозне і зовсім не прикрашаюче захворювання - варикоз. Проекзаменувати вени зовсім просто: досить переглянути список симптомів і вибрати свої. Тест займе не більше 5 хвилин Вашого дорогоцінного часу.

Пройти тест Партнер проекту:

Дізнайтеся, чи є у вас проблеми з хребтом?Пропонуємо пройти простий тест, який допоможе з'ясувати, чи є у вас міжхребцева грижа в поперековому відділі хребта.

Пройти тест Партнер проекту:

Перевір свій зір!Для того, щоб перевірка зору була точнішою, потрібно виконати такі умови:

  • Проводьте тест тоді, коли ви нормально себе почуваєте (втома, певні медикаменти та алкоголь можуть вплинути на результат);
  • Увімкніть загальне освітлення у кімнаті;
  • При проведенні тесту не нахиляйте голову і намагайтеся не мружитись;
  • Коли перевіряєте зір одного ока, друге потрібно прикрити долонею.

Цей тест носить тільки ознайомчий характер. Виписувати окуляри чи проводити лікування тільки за даними цього тесту неможливо.

Пройти тест Партнер проекту:

Ви набрали балів

Від 10-15 балів. Швидше за все, ваші вени поза небезпекою. Якщо основну частину часу ви проводите сидячи і мало рухаєтеся - стежте за станом вен, відмовтеся від шкідливих звичок, не набирайте зайву вагу. Для впевненості в цьому рекомендуємо звернути до флеболога в хірургічному відділі «Арніка».

Від 20-30 балів. Є схильність до розвитку варикозної хвороби або рання її стадія. Прийшов час обстежити вени і отримати консультацію лікаря-флеболога, освоїти спеціальний комплекс вправ, дозувати відвідування сауни або солярію. Багато неприємних симптомів допоможе зняти регулярне носіння компресійного трикотажу.

Від 40 і більше балів. Висока ймовірність варикозного розширення вен. Уникайте факторів ризику і обов'язково пройдіть обстеження у флеболога в хірургічному відділі «Арніка», разом з ним підберіть оптимальну для вас програму профілактики і лікування.

Якщо ви виявили у себе ознаки варикозної хвороби або схильність до неї, приходьте до флеболога!

Записатися на консультацію можна по телефону:


(0800) 507-720 (096) 366-16-16 arnica.webgid.info Понеділок - П'ятниця: 8.00 - 18.00
Субота - Неділя: 8.00 - 15.00
м. Кременчук

Пройти повторно тести

Позитивна відповідь на одне-два питання говорить про те, що у вас є деякі проблеми з попереком, але найімовірніше захворювання знаходиться на ранній стадії і хворобливі відчуття можуть бути усунені за допомогою комплексу вправ, піших прогулянок, занять плаванням або інших видів активної діяльності, а також заміни матраца і подушки на ортопедичні.

Якщо ви відповіли ствердно на три і більше запитаннь, можна впевнено заявити, що в поперековому відділі є міжхребцева грижа, яка вимагає оперативного і комплексного лікування. Пам'ятайте, що остаточний і достовірний діагноз може поставити тільки кваліфікований фахівець (невролог, ортопед-травматолог, нейрохірург та ін.) Після проведення огляду і діагностики (рентгенографії, МРТ, КТ, денситометрії та ін.).

У поєднанні з інструментальними обстеженнями клінічний огляд дозволить об'єктивно оцінити стан вашого здоров'я і вирішити проблеми.

Не рекомендується займатися самолікуванням при появі симптомів міжхребцевої грижі, тому що дилетантський підхід може погіршити самопочуття і спричинить серйозні ускладнення.

Швець Олександр Васильович
Нейрохірург

Біль у спині

— Найчастіше з болем у спині до нас звертаються жінки, — каже Олександр Швець із Міжнародного центру нейрохірургії. — Вони мають слабший хребет. А на нього ще впливають важка або сидяча робота та пологи. Звертаються з "прострілом" у попереку. Люмбаго — гострий біль у спині. Симптоми проявляються після її напруження, різкого підйому важких речей або нахиляння. Людина не може розігнутися. Напади також виникають після переохолодження.

— При люмбаго болить тільки спина. Не віддає у ногу або руку. Причини хвороби різні. Від звичайного остеохондрозу до пухлини спинного мозку. Буває, м'яз затиснув нерв. "Простріли" у спині може спричиняти коксартроз — хронічне захворювання суглобів. Або ж це перший прояв грижі міжхребцевих дисків. Зазвичай це гострий біль, що потребує знеболювального. Діагноз ставлять за допомогою комп'ютерної томографії та за клінічними проявами. На знімках МРТ добре видно, чи немає у хребті грижі або пухлини.

— Такі пацієнти приходять до нас із ціпком та в зігріваючому поясі. Перепробувавши всі традиційні й нетрадиційні методи — примочки, масажі, крісла, укуси бджіл. Слід з'ясувати — це гострий чи хронічний стан. При гострому виписують нестероїдні протизапальні препарати. Їх приймають протягом тижня. За хронічного протизапальна терапія триває два тижні. Нейрохірург наголошує — слід терміново звернутися до лікаря, якщо препарати не діють. Коли утруднене сечовипускання, ослабла нога або стопа.

— Це може означати, що грижа міжхребцевого диска затиснула нерв. Тоді роблять операцію.

Записатися на консультацію можна по телефону:


+38 (096) 923-65-79 +38 (099) 309-20-21
www.neurosurgery.com.ua/index.php?p=57 м. Кременчук (Полтавська область)
Кременчуцька перша міська лікарня
вул. О.Богаєвського, 60/1

Пройти повторно тести

Ви набрали балів

Від 38-49 балів. У Вас хороший зір. Для того щоб його зберегти рекомендуємо не рідше одного разу на рік проходити комплексне офтальмологічне обстеження. Особливо важливо регулярно консультуватися з фахівцем тим, у кого є порушення рефракції або захворювання очей, а також людям старше 45 років. Якщо при виконанні запропонованих тестів в у вас виникло відчуття сухості очей, з’явилося відчуття “піску” в очах, очі почали сльозитися або почервоніли, а також якщо ви помічаєте такі симптоми при роботі за комп’ютером або при читанні з монітора, можливо, у вас розвивається синдром сухого ока. Він може бути як самостійною патологією, так і супроводжувати інші офтальмологічні захворювання. Для встановлення діагнозу потрібно порадитися з лікарем. Щоб зрозуміти, який препарат допоможе позбутися неприємних проявів, пройдіть тест на нашому сайті.

Від 18-37 балів. У вас є проблеми. Будь-які таблиці для перевірки зору, які можна використовувати в домашніх умовах, дають лише приблизне уявлення про ступінь порушення рефракції. Тільки в кабінеті у офтальмолога можна визначити, чи потрібна вам корекція зору і яка саме. Важливо звернутися до лікаря якомога швидше, якщо при виконанні домашніх тестів для перевірки зору онлайн або за роздрукованими на папері зображеннями вам здалося, що зір погіршився. Чим раніше виявлено захворювання, тим більше шансів зберегти здатність бачити навколишній світ.

Від 2-17 балів. Дуже радимо вам звернутися до лікаря. В жодному разі не займайтеся самолікуванням. Ви можете лише ускладнити ситуацію, самостійно призначаючи собі ліки (у тому числі - очні краплі). Всупереч поширеним міфам, популярні методики також найчастіше не можуть ліквідувати проблему, а тільки ускладнить її.

Записатися на консультацію можна по телефону:


+380(68)022-33-88 okulus.05366.com.ua Понеділок - п'ятниця: 9.00 - 18.00
Субота: 9.00 - 16.00
Неділя: вихідний
м. Кременчук
вул. Гвардійська, 11-А

Пройти повторно тести

Автор: admin
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх