Проблеми з хребтом? Які вони бувають та чому? Як вирішити їх та яким шляхом найбільш ефективно?

28.07.2021, 10:00 Переглядів: 1 585

 

Як практикуючий лікар - вертебролог, даю зрозумілі пояснення для кожного.
Друзі! Насправді, це дуже складна та об'ємна тема. Буде декілька статей. Але як зазвичай, намагатимусь донести пояснення до кожного в найбільш доступній формі.

Почали. Людина народилася... Допомога акушерів в процесі пологів вже може вплинути на проблеми, пов'язані з підчерепною зоною, а інакше може привести до блокування 1- 2 сегментів шийного відділу хребта дитини... Це пов'язано з домомогою акушерів при проходженні голови дитини по родовим шляхам. Тому, якщо дитина перший рік свого життя погано спить, плаче, їсть, треба на це звернути увагу та звернутися до фахівців. Особливо, як що дитина народжувалась довго і це перші пологи.
Якщо таких турбот не виникло, то наступний "складний" момент у житті то є перший період стрімкого зросту. Тільки при так названих злоякісних сколіозах деформація хребта буде турбувати батьків. Це період життя дитини від 6 до 8 років. Якщо Вас шось турбує у осанці Вашої дитини, зверніться до фахівця негайно.
Наступний період, в який найчастіше відбувається швидкий розвиток сколіотичних деформацій хребта або кіфотичні зміни (сутулість, горбата, кругла спина), то є період другого швидкого росту дитини. Кожні батьки це помічають. Дитина за літо може додати до зросту від 10 до 25 сантиметрів. Це відбувається зазвичай у віці від 12 до 16 років.
Найважливіше у цьому віці зробити рентгенографію грудного відділу хребта у боковій проекції та, бажано, цифрову рентгенографію з мінімальним рентген-навантаженням. Завдяки цьому дослідженню буде з'ясовано, в якому стані "зони росту" хребців та чи нема в цьому проблеми? В цей період можуть формуватись так названі хрящові грижі Шморля в міжхребцевих дисках, або можна побачити незакриті зони роста хребців, що вплине на формування кіфотичної осанки чи прояви хвороби Шейермана-Мао


Важливо те, що на кожному етапі зростання дитини, формування його хребта, можна та треба вчасно помічати такі речі. Поки не пізно, можно вплинути на формування структури хребта, стимулювати повноцінне формування хребців та впливати на функціонал спини у майбутньому. Це можна зробити завдяки рекомендаціям лікаря в якості домашнього завдання та призначень, або в складних випадках, до ін'єкціонної прицільної стимуляції проблемних зон хребта. Це моя робота.
Ваш лікар Владимиров Р.Р.


 
6 серпня Владимиров Роман Романович, засновник і головний лікар Київського центру захворювань хребта і суглобів, буде проводити прийом пацієнтів у Кременчуці.

Запис на прийом по телефону:

073-431-31-03, 066-431-31-03, 096-953-00-18

www.spinanebolit.com.ua

Ліц. МОЗ України АЕ 571070
Далі буде...
 

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх