Що таке обов'язкова самоізоляція та як закінчити її раніше?

19.03.2021, 13:30 Переглядів: 1 689

 

Щоб потрапити у більшість країн світу, наразі треба пред’явити довідку про відсутність захворювання COVID-19. 

Це потрібно не тільки подорожуючим, але й тим людям, хто хоче знятися з режиму самоізоляції.Є категорії людей, що потребують обов’язкової самоізоляції. Де можна отримати довідку про відсутність вірусу ви прочитаєте більше в цій статті.


На жаль, останнім часом вірус знову швидко розповсюджується країною. Невтішними лідерами по захворюваності на данний момент є:


— Київ та область;
— Одеська область;
— Харківська область;
— Львівська область. 


Загалом по всій Україні фіксують значне зростання захворюваності на Ковід-19. Медики та уряд наполегливо просять громадян обмежити своє пересування та дотримуватися правил соціальної дистанції, користуватися масками та антисептиками. В Україні вже почали вакцинацію, але вона проходить дуже повільно. Це спричинено недовірою до вакцини. Але прогнози на період після вакцинування дуже оптимістичні. В деяких країнах Європи вакцинування подорожуючих може стати обов’язковою умовою перетину кордону.


Хто повинен відбувати самоізоляцію?


Обов’язкову 14-денну карантинну самоізоляцію повинні відбути наступні категорії громадян:


— Всі,хто приїхав в Україну з країн, що мають високий рівень зараження SARS-CoV-2.
— Всі, хто мав безпосередній контакт з особами, в яких лабораторно підтвердили COVID-19.
— Люди, що мають яскраві симптоми гострої респіраторної вірусної інфекції.


Достроково припинити самоізоляцію можуть люди, що були ізольовані після перетину кордону України через контрольно-пропускні пункти. Для інших категорій самоізоляція протягом 14 днів є обов’язковою.


Що необхідно зробити для дострокового виходу з самоізоляції?


Експрес-тести не допоможуть, бо виявляють не сам вірус, а антитіла до нього, що виробляє організм. Саме тому рекомендують проводити ПЛР-тести, що можуть ідентифікувати саме вірус.


У Полтавській області ПЛР-тести на коронавірус можна пройти у медичній лабораторії МедЛаб у Гадячі, Лубнах чи Миргороді.


Навіть якщо ви знаходитесь на самоізоляції, до вас за викликом приїде кваліфікована медсестра і проведе тестування. Результат також можна отримати кур’єром або електронною поштою.


Довідка про проходження ПЛР-тесту з негативним результатом з лабораторії видається українською та англійською мовами, що дає підстави для вільного перетину кордону українцями.

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх