Остеохондроз - перша ознака початку "старіння" міжхребцевого диску

27.10.2021, 11:00 Переглядів: 7 061

   

Так як саме відбувається процес старіння хребцевих сегментів? Інакше цей процес має назву "остеохондроз" на початкових стадіях дегенерації. Це не є хвороба, як усі звикли вважати. Це просто констатація факту початку старіння структур хребта.

Перша ознака такого початку "старіння" є дегідратація (зневоднення) міжхребцевого диску. Він під фізичними навантаженнями вдень втрачає вологу у ядрі. Тому людина ввечері має меньший зріст у порівнянні з ранковим часом, після нічного відпочинку. Вночі кількість вологи в диску відновлюється, завдяки відсутності навантажень по вертикальній осі хребта. Але, чим довший життевий шлях володаря хребта, тим більша вирогідність того, що міжхребцевий диск не в змозі за ніч відновити тиск та кількість рідини у середені. Без цього амортизаційна функція диску, його еластичність, можливість компенсувати навантаження - значно зменшується. Це може виникати чи раніше, чи пізніше... Залежить від багатьох умов. Генетика, навантаження, харчування та інше. Але раніше чи пізніше - це стосуватиметься кожного. Бо вологу дають міжхребцевим дискам тільки судини, що є в хребцях. А вона потрапляє до диску через особливу поверхню хребця - замикаючу пластинку. З віком вона перетворюється на фарфорову тарілочку, яка не може пропустити вологу до диску. Тому він не може ії відновити як слід та починаються дегенеративні зміни у диску. Він втрачає вологу та зменшує свою висоту. 

І тут увага! Зменшення висоти міжхребцевого диску приводить до прогресування остеохондрозу! Починається друга фаза дегенеративних змін хребта. Функціональне блокування міжхребцевих суглобів. Це означає, що вони анатомічно не змінені, але не можуть виконувати свою функцію рухів у звичайному фізіологічному об'ємі. Завдяки зміненню висоти міжхребцевого диска, а саме його зменшення за висотою, велике фізичне навантаження чи різкий рух, може спричинити "блокування" міжхребцевих суглобів. Бо, нагадаю, міжхребцевий диск втратив тиск, та дозволяє хребцям стати ближче один до одного. Навантаження не витримують суглоби між хребцями та зрушають з нормального, фізіологічного положення, різко деформуючи суглобову сумку.

 
Тільки в сумці, капсулі суглоба, яка його "обтягує", є рецептори, які доповідають "на гору" до мозку, що відбувається перенапруження, та є погроза подальшої травми. Відповідь мозку на такий сигнал - однозначна! Заборонити любі рухи! Серед людей це називається простріл у спині. Болить, перекошує тулуб, втрачається рухливість, можуть реагувати кінцівки. Виникає великий геніралізований м'язевий спазм в ушкодженному відділі хребта. Це погіршує стан людини, посилює набряк, провоцює запалення в м'яких тканинах навколо хребта та таким чином погіршує функції міжхребцевих нервів.

Саме на цьому етапі змін у хребті вважається саме доцільним застосування стимулюючих регенерацію тканин, відновлюючих процедур стимуляції м'яких тканин навколо хребта під назвою "Плазмоліфтинг".

Ваш лікар Владимиров Р.Р. 

 

Більше інформації та власні поради лікаря що до лікування захворювань хребта та суглобів на
spinanebolit.com.ua/pages/view/plazmopunkturaplazmolifting

28 жовтня Владимиров Роман Романович, засновник і головний лікар Київського центру захворювань хребта і суглобів, буде проводити прийом пацієнтів у Кременчуці.

Запис на прийом по телефону: 073 431 31 03, 066 431 31 03, 096 953 00 18

 

 Ліц. МОЗ України АЕ 571070

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх