У Кременчуці відкрито Офіс безоплатної правової допомоги

18.02.2021, 12:00 Переглядів: 5 722

 

За підтримки депутата обласної ради Сергія Мазура та депутата міської ради Ігоря Шварцмана у Кременчуці відкрито Офіс безоплатної правової допомоги


Відтепер кожен кременчужанин, який потребує консультацій та роз’яснень із правових питань, може щодня, крім вихідних, звертатись у приймальню депутатів Сергія Мазура та Ігоря Шварцмана. Тут нададуть безкоштовну правову допомогу та допоможуть скласти заяви та скарги у відповідні органи

Минулого тижня у приймальні депутата обласної ради Сергія Мазура та депутата міської ради Ігоря Шварцмана відкрився «Офіс безоплатної правової допомоги», де кожен мешканець нашого міста може отримати безоплатну первинну правову допомогу. Консультації кременчужанам надаватиме фахова юристка, яка має великий досвід роботи в Автозаводському суді, Анна Лобко. Які саме послуги можна отримати, ми запитали в пані Анни.

- Пані Анно, розкажіть, будь ласка, що таке «Офіс безоплатної правової допомоги»?

- «Офіс безоплатної правової допомоги» – це умовна назва першого і точно не останнього соціального проєкту для кременчужан, який створено за ініціативи та підтримки Сергія Мазура та Ігоря Шварцмана. У приймальні депутатів кожен, хто потребує первинної правової допомоги, може її безкоштовно отримати.

- Що означає  цей термін «первинна правова допомога»?

- Первинна правова допомога передбачає інформування людей про їхні права, порядок їх реалізації та відновлення у разі порушення.

- Це певний перелік правових послуг?

- Так. Це надання правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань, складення заяв, скарг, інших документів, а також надання допомоги у доступі до вторинної правової допомоги та медіації.

- Які саме послуги можна отримати?

- Наразі це консультації в сфері сімейного, трудового, адміністративного та цивільного права.

- Ви можете надати допомогу в написанні скарг, заяв? Адже навіть не всі освічені люди можуть грамотно складати документи.

- Іноді люди, маючи проблему, навіть не знають, до яких державних органів звертатись. Ми допоможемо написати заяву, скласти скаргу до відповідних органів, позов до суду, звернення до органів місцевого самоврядування тощо. Тому без отриманої допомоги, консультації чи хоча б фахової поради людина від нас не піде.

- Тобто кожна людина, яка потребує правової допомоги, може звернутись до вас та безкоштовно її отримати?

Звісно! Сергій Мазур та Ігор Шварцман чітко розуміють, що при такій надзвичайно складній економічній ситуації в Україні далеко не кожний мешканець міста Кременчука може дозволити собі оплатити юридичні послуги чи послуги адвокатів і таким чином отримати допомогу в сфері права. А займатись вирішенням правових питань все ж таки мають професійні та кваліфіковані фахівці. Права громадян мають бути захищені   незалежно від рівня їхніх доходів та матеріального стану. В цьому саме і полягає основна ідея створення «Офісу безоплатної правової допомоги» як інструменту встановлення правової і соціальної справедливості. Є багато випадків та прикладів, коли люди вже звернулись до всіх можливих інстанцій, а їхнє питання так і залишилось невирішеним. Можливо, «Офіс безоплатної правової допомоги»  може бути саме тим місцем, де їм допоможуть.

Чекаємо у нашій приймальні!

 

Повний перелік послуг, які можна отримати в «Офісі безоплатної правової допомоги»:

- надання правової інформації;

- надання інформації довідкового характеру (до яких державних органів необхідно звернутися для вирішення проблеми);

- консультації і роз’яснення з правових питань (права і обов’язки осіб, що звернулися);

- допомога в складанні заяв, запитів, скарг та інших документів правового характеру (окрім документів процесуального характеру);

- надання зразків процесуальних документів і консультацій щодо їх заповнення;

- надання нормативних документів, методичних матеріалів;

- надання інформації про порядок отримання вторинної правової допомоги.


Наша адреса: Полтавська обл, м. Кременчук, вул. Київська, 8

Телефон:  +38 (096) 012-77-76

Прийом громадян з правових питань – щодня, крім вихідних, з 9.00 до 13.00.

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх