Олексій Мовчан: Мосту в Кременчуці бути. Це головна наша перемога

23.10.2020, 14:45 Переглядів: 5 281

  

Днями стало відомо, із система Prozorro, що Служба автомобільних доріг у Полтавській області оголосила тендер на будівництво вантового мосту у місті Кременчук. Ми взяли коментар у представника Президентської партії Олексія Мовчана, головного лобіста будівництва мосту щодо цієї події.

Чи складно було переконати Президента у тому, що міст має бути побудований?

 

За рік я неодноразово підіймав питання будівництва мосту через Кременчук.

 

По-перше, через те, що ми розуміємо, що Крюківський міст, який  є частиною двох стратегічно важливих артерій - Н-08 Бориспіль — Дніпро — Запоріжжя та М-22 Полтава — Олександрія, зараз знаходиться в аварійному стані.

 

При цьому найближчі до міста сучасні мости, які можна безпечно перетнути знаходяться у радіусі 500 км.

 

По-друге, люди втомилися від пустих обіцянок політиків, які з року в рік тільки й робили що обіцяли. Тому я взявся за це питання, усвідомлюючи, що це чудовий шанс для мене виправдати наданий мені кредит довіри й доказати, що молоді політики здатні брати на себе відповідальність і доводити справу до кінця. Навіть якщо це стосується обіцянок, які давали політики ще до мого народження.

 

По-третє, Крюковський міст має вагові обмеження по перевезенню вантажів, тому будівництво нового мосту може сприяти інвестиційній привабливості всього регіону.

 

По-четверте, для жителів правобережної частини Кременчуцького району і Кременчука це питання є кричущим, бо відсутність якісного сполучення, постійні затори на Крюківському мосту обмежують доступ до державних послуг, медицини, ЦНАПу і тощо.

 

Чи складно було переконати? Насправді я протягом року підіймав це питання і під час зустрічі з Президентом в Києві, і під час його візиту Володимира Зеленського до Полтави.

 

Чому саме зараз, перед виборами?

 

Ми з кременчуцькими народними депутатами штовхали це питання  з початку нашої каденції, робили численні зустрічі із головами УкрАвтодору і Міністром Інфраструктури. Першочергово треба було переконати всіх, що міст має бути збудований саме через місто Кременчук, а не під Горішніми Плавнями.

 

Я щасливий, що у нашої команди нарешті вийшло досягти мети і проєкт незабаром буде реалізований. Неважливо, перед виборами це, чи після. Головне, що час витрачений недаремно.

 

Де проходитиме міст?

 

Міст проходитиме в районі Першого Занасипу і виходитиме на правий берег Дніпра в районі вул. Лейтенанта Дніпрова. Новий міст буде вантовим мостом за схемою 180+360+180. Запланована протяжність (разом з підходами) — 1,7 км.

 

Коли буде завершено проєкт?

 

Цей проект стане знаковим об’єктом Великого будівництва 2021-2022 років. Його планують добудувати за 3 роки.

 

Для тих, хто вважає, що це довго, 3 роки - це рекордний термін для будівництва мосту. Ми чекали 30 років, тож 3 роки пройдуть дуже швидко.

 

Який економічний ефект від будівництва?

 

Будівництво забезпечить створення нових робочих місць для кременчужан , ба більше, проєктом передбачається локалізація виробництва на 95%.

 

Тобто всі будівельні матеріали будуть українського  виробництва.

 

Таким чином, місцеві підприємства отримають змогу заробляти та наповнювати бюджет міста.

 

Будівництво реалізовується в рамках проєкту “Велике будівництво”, тобто фінансуватиметься з державою. Це будуть кредитні кошти, видані під держгарантії.

 

То ж якими ще інфраструктурними проектами ви плануєте займатися найближчим часом?

 

Всі під‘їзди до шляхів національного значення знаходиться в поганому стані. В найближчі роки ми цю проблему вирішимо: дороги Т-17-16(дорога Хорол-Семенівка-Кременчук), Н-08(дорога Київ-Бориспіль-Дніпро через Кременчук), М-22(дорога Полтава-Олександрія через Кременчук) в межах майбутнього об’єднаного Кременчуцького району вже стоять в планах ремонтів УкрАвтодору, на деякі ділянки вже є фінансування, десь вже закінчуються роботи. Це питання я піднімав багато разів протягом останнього року.


Авіасполучення для майбутнього Кременчуцького району, в який входить Кременчуцький, Глобинський, Семенівський і Козельщинський район, Кременчук і Горішні плавні наразі відсутнє. Втім, я вірю у великі перспективи створення аеропорту Кременчук на базі Потоківського аеродрому. Ми працюємо над поверненням у комунальну власність вкраденої і переораної злітно-посадкової смуги. Головним чином це потрібно для пасажирських перевезень в незначній кількості, медичній авіації, військової авіації та туризму.


Залізничне сполучення. Це проблема. Планую провести зустрічі із новим керівництвом УЗ щодо відновлення ключових маршрутів саме через Кременчук.


Водний транспорт. У Кременчуці є річковий порт. Втім, регулювання внутрішнього водного транспорту не сприяє його розвитку. Зараз у ВРУ до 2 читання готовий законопроект «Про внутрішній водний транспорт», яким ми плануємо відновити розвиток річки як транспортної артерії.


Попереду багато роботи та планів. Ми з командою вже почали над ними працювати.

Автор: На правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх