Сергій Порчирян: Кременчужани можуть платити на 25% менше за тепло

9.10.2020, 14:00 Переглядів: 3 718

  

6 жовтня кандидат у мери міста Кременчука Сергій Порчирян зібрав пул експертів в офісі партії “Слуга народу” для обговорення теми: «Тепломережі в місті: стан та перспективи модернізації”. Захід проходив за участю народного депутата України Олексія Мовчана, кандидатів у депутати Кременчуцької міськради.


Ціна на тепло може бути нижчою

Алла Лукачина, кандидатка в депутати від партії Президента, яка вже 12 років працює у сфері ЖКГ, запевняє, що ціни на тепло можуть бути нижчими: «Для цього потрібне підписання нового договору з виконавцем послуг. У нас є ОСББ, житлово-комунальні кооперативи. Мешканці будинку мають обрати модель договору, їх усього п’ять, та підписати його”.

 

Крім того, не забуваємо про субсидії. Прийом документів для призначення субсидії на опалювальний сезон розпочався з 1 жовтня.

 

Також зменшенню сум у платіжках може посприяти встановлення регулятора тепла, якщо у вас встановлений лічильник тепла в квартирі (автономне теплопостачання).

 

Оновлені тепломережі також дозволять заощадити

  

Сергій Порчирян, кандидат у мери міста Кременчука зазначив, що в Україні в багатьох містах реалізуються проєкти модернізації міської інфраструктури за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля. Наприклад, у Тернополі на втілення заходів проєкту ЄБРР виділив 10 млн євро кредитних коштів. Ще 5 млн євро безповоротного гранту надав Фонд Е5Р.

 

«Ми можемо так само залучати гранти в місто на оновлення тепломереж. Це дозволить нам зберегти тепло та не втрачати його під час постачання»,- наголосив кандидат у мери.

 

Крім того, на обговоренні було зазначено, що косметичні ремонти - не панацея. Місто потребує оновлення системи теплопостачання, оскільки це також заощаджує кошти.

 

«Наразі КП «Теплоенерго» проводить ремонтні роботи на аварійних ділянках тепломережі та оновлює старе обладнання. Однак, ми розуміємо, що на одній профілактиці «далеко не поїдеш». Потрібна повна модернізація та заміна труб, оскільки старі зношені мережі буквально розсипаються. У Києві минулого року замінили 130 км тепломереж, а у нас тільки проводять косметичні ремонти - це неприпустимо” - зазначила кандидатка в депутати облради Юлія Цибульська.


 

Команда Президента зменшить тариф на тепло

 Наприкінці минулого року президент Володимир Зеленський доручив уряду знизити тарифи на тепло та гарячу воду для українців. У відповідь Кабмін затвердив постанову, яка дозволяє місцевим підприємствам зменшити суми платіжок за грудень.

 

Важливо, що Постанова має лише рекомендаційний характер. Вартість послуг для населення розраховує місцева влада, а затверджує – Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕКП). Попри це, наша місцева влада проігнорувала цю можливість.

 

«Саме тому на посаді мера я ініціюватиму перерахування тарифів на тепло та оновлення тепломереж. Досвід інших міст показав, що це можливо. Чим ми гірші?”- підсумував Сергій Порчирян.

 

Олексій Мовчан додав, що у парламенті готовий голосувати за ініціативи, що спрямовані на зменшення тарифів.

Автор: Політична реклама
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх