Тетяна Сідерка: «Треба переглянути модель надання медичних послуг на місцях і я готова цим займатися»

5.10.2020, 13:30 Переглядів: 2 099

 

Пізня осінь та початок зими традиційно не обходяться без росту захворюваності на грип та ГРВІ серед дорослого населення та дітей. Захворів, а значить, маєш звертатись до лікаря.

Здавалося б, що може бути простіше – покликати лікаря додому. Але ж ні. Для кременчужан виклик лікаря стає проблемою і про це говорить Тетяна Сідерка: «Питання стосується якості медичних послуг, які надають сімейні лікарі в рамках реформи. На сьогодні в нашому місті Кременчуці, не можу сказати про всю країну, склалась  дивна ситуація. Сімейні лікарі на виклик до пацієнтів з температурою не виходять - кажуть збивайте температуру і приходьте в лікарню. Таку дію їх дозволяє виконати Наказ МОЗ від 19.03.2018 року в якому зазначено, що сімейний лікар має право вирішувати це питання на власний розсуд. «Швидка допомога» також на підставі Наказу МОЗ до хворих з температурою не виїжджає. Теоретично звучить все гарно, а на практиці маємо тотальні відмови, аргументовані великим навантаженням»


Мова йде про захист наших з вами дітей та надання якісної медичної допомоги, врешті-решт про здоров’я нації в цілому.


 

 Кандидат на посаду мера Тетяна Сідерка офіційно звернулася в МОЗ щодо роз’яснення ситуації, яка склалась у державі практично.


«На моє звернення я почула у відповідь, що з цією проблемою Міністерство не стикались і що я перша, хто до них звернувся з цим питанням. Тому ми зібрали підписи мешканців міста зі зверненням щодо актуалізації цієї проблеми та вимоги впорядкування цього питання на законодавчому рівні. Моя мета - обговорення та визначення проблеми в публічні площин та винесення процесуальних доручень щодо внесених змін у вищезазначений наказ», - говорить Тетяна Сідерка, наголошуючи, що станом на сьогоднішні день реформа не має позитивного ефекту. Майже всі дії реформи – не на користь пацієнта, а тому діяти на місцях треба більш рішуче.


 

«В нашому місті працюють положення, але лікарі його ігнорують віддаючи перевагу «зручному» для них закону. Треба переглянути модель надання медичних послуг на місцях і я готова цим займатися», - резюмувала кандидат на посаду мера від партії «Довіра» Тетяна Сідерка.


Автор: Політична реклама
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх