Тетяна СІДЕРКА: «Бюджет Кременчука розікрасти не вийде!»

1.10.2020, 09:00 Переглядів: 2 531

   

Тетяна Сідерка, яку кременчужани знають як дієвого та активного депутата міськради, на виборах претендуватиме на посаду голови нашого міста від партії «Довіра».

– Я працюю не заради слів чи популярності. Моя мета – результат і відкритість, бо я хочу, щоб мої виборці мені довіряли, – говорить Тетяна Сідерка, відверто відповідаючи на запитання. – Але головне – це зберегти те, що є в нашому місті зараз, і припинити безглузде розкрадання
бюджету.


– А який бюджет Кременчука на сьогодні?


– Дивіться: коли планували бюджет Кременчука, то намагалися зробити його таким, щоб загальна цифра була десь близько 3 млрд грн. Але вийшло навпаки, бюджет Кременчука у 2020 році менший, ніж у 2019-му. Цього року бюджет нашого міста дорівнює 2,1 млрд грн. Його довелося «підрізати» так, щоб можна було «закривати» головне – зарплати та оплату енергоносіїв. Так, свої корективи внесли COVID-19 та загальна економічна ситуація в країні. Але ж не треба забувати, що головним нашим ворогом є ті, хто дерибанить бюджет Кременчука.


– А ще після об’єднання нашого міста з населеними пунктами навколо Кременчука…


– Так. Усе правильно ви розумієте, бо бюджет міста збільшиться. І збільшаться апетити тих, хто може запустити в нього свої брудні руки. Їхня злочинна діяльність уже довела до того, що бюджет міста тільки зменшується. А зараз вони знову рвуться до влади, щоб додерибанити ще грошей. Тому я своїм завданням бачу не дати розікрасти бюджет нової Кременчуцької громади й нашого міста.


– Як ви це плануєте робити?


– У команді «Довіри» багато чесних, порядних людей, які вже втомились чекати на зміни. Треба проводити системну роботу проти корупції, тому що з цією владою в Кременчуці ще пару років – і ми залишимось без бюджету зовсім. Тому моє першочергове завдання та завдання нашої команди – не допустити крадіїв до влади. Чим буде більшою наша команда в міській раді, тим менше буде злочинців.


– Робота на результат – це, у першу чергу, робота системна, багатокрокова. Для такої потрібні чітко прописані програми. Які розраховуєте реалізувати в місті в разі обрання його головою?


– Кременчук уже давно потребує розробки програми з утеплення житлового фонду, вдосконалення транспортної інфраструктури міста, заміни комунікаційних мереж. Така програма зараз розробляється мною й командою «Довіри». Сьогодення вимагає також кардинальних перетворень у системі екологічного законодавства, яке повинно регулювати необхідність встановлення очисного спорудження, фільтрів очистки та іншого обладнання для забезпечення найменших викидів в атмосферу. Щоб урятувати Дніпро, треба впровадити програму «Заходи щодо покращення стану річки Дніпро».


– Це – щодо житлово-комунального господарства, екології. А які зміни в медицині, освіті вважаєте за необхідне впровадити?


– Зміни сьогодні потрібні буквально в усіх сферах нашого життя. У медичній галузі необхідно зробити обов’язковим профілактичне обстеження та ввести контроль за якістю продуктів харчування. «Благодійні стягнення» від пацієнтів у будь-якому вигляді треба відмінити. Крім того, необхідно впровадити систему муніципальних надбавок для працівників медичної галузі. Що ж до освіти, то позашкільну слід розширити та вдосконалити, приділити більше уваги виховній роботі з молоддю, модернізувати навчальні заклади.


– Ви неодноразово виступали також за збільшення фінансування з міського бюджету на харчування дітей у закладах освіти…


– Виконавчий комітет Кременчуцької міської ради вирішив-таки зекономити на дітях і харчуванні в школах та ухвалив рішення «Про встановлення вартості денного раціону страв харчування вихованців і учнів у закладах загальної середньої освіти комунальної власності». Відповідно до цього документу вартість сніданків для учнів 1-4 класів усіх категорій становитиме 11,40 грн, як і торік. Я категорично проти, аби фінансування шкільного харчування встановлювали на такому рівні. 11 грн 40 коп. недостатньо, аби приготувати повноцінний сніданок, який забезпечить дитину енергією на весь день. За такі гроші навіть каву випити неможливо, не те що нагодувати дитину. Є певні санітарні норми щодо калорійності та поживності сніданків, так-от, за моїми підрахунками, потрібно щонайменше 18 гривень, аби їх дотримуватися. Наразі я наполягаю на проведенні додаткових обговорень цього питання. Ми не маємо права економити на здоров’ї дітей, бо вони майбутнє нашої країни.


– Як допомагає у вашій громадській діяльності ваша сім’я?


– Моя родина – це мій тил, це моя підтримка, це моя гордість! Я виховую п’ятьох дітей: чотирьох доньок та сина. Найстарша вже закінчила університет та має власну справу. Середні діти – студенти. Наймолодша – учениця 11 класу. Ще у мене є молодша сестра. Вона талановита, розумна і ніколи не зупиняється у своєму професійному та особистісному розвитку. Моє завдання – щоб моє ім’я та дії ніяким чином не посоромили мою велику родину.


– Розкажіть про ваших батьків.


– Тато, Анатолій Михайлович Сідерка, тривалий час працював головним інженером на Кременчуцькому заводі технічного вуглецю, потім теж тривалий час трудився головним інженером на птахофабриці в с. Потоки. Мама, Єлизавета Іванівна Сідерка, усе життя працювала на нафтопереробному заводі у відділі громадського харчування. Мої батьки вже пішли з життя, і мені сьогодні дуже не вистачає підказок мого мудрого батька та лагідної усмішки моєї матусі! Але життя триває...


– На яких цінностях, на вашу думку, повинна будуватися робота міського голови?


– Для мене головною цінністю є в будь-якій ситуації людяність. Я живу за принципом «Роби так, щоб не було соромно ні за свої думки, ні за свої вчинки». Будь-яку справу я намагаюся виконати найкращим чином, наскільки вистачає сил. І, звичайно, принцип бумерангу – до всіх ставитися так, як ти би хотів, щоб ставились до тебе. А ще діти. Це найбільша цінність у моєму житті, вони є головними мотиваторами всіх моїх дій і думок.


– Наближення місцевих виборів – це час підбивати підсумки й планувати свої подальші кроки…


– Кременчук – це місто, у якому я народилася та живу. Як депутат міськради я робила все, що від мене залежало, в усіх сферах життєдіяльності міста. Позитивні зміни є, але роботи ще дуже багато. Я продовжу розпочате, адже не можу залишатися байдужою, коли люди втрачають довіру до влади. Робила й буду робити все, щоб люди довіряли владі, довіряли мені. Тому я йду на вибори разом з партією «Довіра».

 

Головне – це зберегти те, що є в нашому місті зараз, і припинити розкрадання бюджету

 

Я продовжу розпочате, адже не можу залишатися байдужою, коли люди втрачають довіру до влади

 

Моя мета – результат і відкритість, бо я хочу, щоб мої виборці мені довіряли

 

Робила й буду робити все, щоб люди довіряли владі, довіряли мені.

Автор: Політична реклама
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх