Паспорт б’є по гаманцю

9.07.2009, 09:37 Переглядів: 1 815
Телефонні шахраї «розводять» тих, хто втратив документи.
Фото: Дмитрий Бабец

Минулого тижня міліціянти зафіксували відразу два випадки шахрайства, коли невідомі наживаються на людині, яка втратила документи і дала про це оголошення. Шахраї просять перерахувати їм на мобільний телефон гроші, а самі документи пропонують забрати в камері схову на вокзалі. Довірливі громадяни кошти перераховують, а документів не отримують.м

– Мій чоловік загубив документи. Ми дали про це оголошення в газеті з проханням повернути їх за винагороду. Згодом до нас звернувся невідомий чоловік і заявив, що знайшов наш паспорт і права. Він запропонував зустрится в супермаркеті «Амстор» і передати їх за винагороду із рук в руки. Згодом він змінив свої плани і зажадав, аби ми перерахували йому на телефон 1200 гривень як поповнення рахунку. До речі, кожного разу він телефонував з різних номерів. Ми намагалися з’ясувати, які саме з документів у нього на руках, але він не відповідав та ще й погрожував, що взагалі викине їх на звалище. Чоловік таки вирішив переказати йому 600 гривень і пішов на зустріч до супермаркету. Той, хто нібито мав наші документи, постійно телефонував чоловіку та казав, що робити і де саме документи. Він заявив, що вони лежать під прилавком одного з продавців. Там дійсно був згорток. Мій чоловік вирішив підійти і попрохати розгорнути його. Але незнайомець заборонив це робити і сказав, щоб негайно перерахували ще 600 гривень. Чоловік здався і перерахував кошти. Потім він підійшов до продавця і зажадав документи, але та про них нічого не знала... У згортку були її речі, – розповідає репортеру «Телеграфа» пані Оксана. Вона вважає, що шахрай стояв десь поруч і спостерігав за її чоловіком, даючи вказівки.

У міліції додають, що про цей випадок знають і розслідують його, намагаючись знайти порушників, але це дуже складно, бо телефони, з яких дзвонив шахрай, уже не працюють і простежити рух коштів із них неможливо.

– Минулого тижня шахраї взагалі вирішили не турбувати себе переслідуванням «жертви» і виробили новий вид шахрайства. Тепер вони просто пропонують перерахувати кошти на вказаний номер телефону, а у відповідь нібито скажуть код ящика в камері схову на авто чи залізничному вокзалі, – розповідає «Телеграфу» прес-офіцер міського управління міліції Анна Волювач.

За її словами, заяви про подібні шахрайства минулого тижня поступили до Автозаводського райвідділу міліції. Однак цього разу шахраї не завищували розцінки за «знайдені речі» і вимагали лише 100-120 грн. В обох випадках до жертв телефонували чоловіки. Наразі їх телефони вже не працюють.

У міліції пропонують не вірити людям на слово і ретельно розпитати про знайдені речі, наприклад попрохати назвати номер паспорта або з ким і коли його власник вступив у шлюб. Також міліціянти радять у підозрілих випадках повідомляти про шахрайство правоохоронцям.



 
Автор: sokolov
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх