Казка про золоті ключики

14.01.2010, 17:28 Переглядів: 3 250
37-річний комсомольчанин професійно обкрадав квартири у нашому місті. Бувалі оперативники кажуть, що «для нього зачинених дверей просто не існує». Будь-який замок чолов‘яга відкривав за 15-20 хвилин. Він брав із помешкань тільки цінні речі – гроші, золото, дорогу цифрову техніку.

У Кременчуці затримали злодія, у якого вилучили більше 300 відмичок

Найбільше міліціонерів вразив набір інструментів «ведмежатника» – більше 100 різноманітних відмичок, більше 200 ключів усіх видів та більше 10 електронних ключів для відкривання дверей під‘їздів. Оперативники із цікавістю слухали як затриманий розповідав про своє життя-буття, як за 15-20 хвилин відчиняв будь-який замок... Затриманий каже, що придбав свою «колекцію» у Москві, коли був на заробітках.

13 січня кременчуцькі правоохоронці наділи наручники на 37-річного комсомольчанина, якого підозрюють у серії квартирних крадіжок у Кременчуці. Наразі слідчі встановили 6 адрес, за якими «попрацював» злодій. За словами прес-офіцера кременчуцького міськуправління міліції Анни Волювач, це три квартири – у багатоповерхівках на вул. Першотравневій, по одній – на Бутиріна, Сербіченка (Крюків) та 50-річчя СРСР (перший Занасип). Цікавили крадія тільки цінні речі – комп’ютерна техніка, зокрема ноутбуки, золоті вироби, фотоапарати, банківські картки, зброя. Усе це добро він збував, але не на ринках Кременчука чи Комсомольська. Ноутбуки здавав у Харкові, а золото – ромам у Полтаві.

Обличчя «ведмежатника»

Чоловік до справи готувався ретельно та прискіпливо. У нього був відповідний жанру «спецодяг» – чорна куртка, рукавички, чорна шапка з прорізами для очей, пістолет «Корнет» для відстрілу гумовими кулями. Невід‘ємною частиною його арсеналу були біноклі – через них він видивлявся потрібні йому квартири, вивчав розпорядок дня та звички своїх жертв.

«Засвітився» через любов до гарного життя

Після того, як до міліції почали надходити заяви громадян про те, що невідомі особи «обчистили» квартиру, правоохоронці зайшли у глухий кут. Викрадене на ринках не збувалося, інформації про те, хто б міг бути причетним не було. Крадії, як у воду канули. Втім, деякі персони зацікавили правоохоронців, адже у минулому мали досвід «ведмежатництва». Особливої уваги «заслужив» один із жителів Комсомольська, який час від часу їздив до Росії, начебто на заробітки, а у рідному місті «таксував». Чолов’яга жив, на широку ногу, яскравіше, ніж йому могли дозволити офіційні доходи. Добротна квартира, дві машини (Mitsubishi Lancer, Daewoo Sens) та й погуляти любив із шиком. Так і «засвітився».

Цікаво

Серед обкрадених помешкань числиться і квартира, яка належить одному з чиновників кременчуцької мерії. Злодій виніс звідти, ні багато ні мало, $8 тис.

Буква закону

На сьогодні проти затриманого вже порушено ряд кримінальних справ за фактом крадіжок в особливо великих розмірах (більше 10,2 тис грн) поєднаних із проникненням у житло. Кримінальний кодекс передбачає за це від 8 до 13 років позбавлення волі.       



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх