На Кременчук напали «мінери»

11.04.2010, 23:13 Переглядів: 1 774
Цілий тиждень відчували на собі кременчуцькі правоохоронці злі жарти телефонних терористів. Ледь не довелося евакуювати дітей із усіх шкіл міста. Пасажирам автобусу «Донецьк – Кривий Ріг» довелося «кукурікали» у чистому полі під Кременчуком, доки спеціалісти шукали в ньому неіснуючу міну. Наостанок «замінували» супермаркет «Амстор» – втретє за його історію.

Вони «заклали» бомби у школу, автобус та «Амстор»

Найбільше, що загрожує телефонним терористам – стаття 296 Кримінального кодексу України. Вона передбачає штраф 8,5-17 тисяч гривень або до півроку арешту, або обмеження волі до 5 років

Першого квітня правоохоронцям довелося «ловити» по всій Україні 4 автобуси з Донецька – в якомусь із них могла бути міна. Про це повідомив якийсь «добрий анонім». Підозрілі автобуси рухалися за трьома напрямками – 2 по маршруту «Донецьк – Київ», по одному – «Донецьк – Запоріжжя» і «Донецьк – Кривий Ріг». Останній із цих злощасних автобусів слідував через Кременчук. За словами заступника начальника міськуправління міліції Дениса Захарченка, його зупинили працівники ДАІ під нашим містом – на кордоні з Кіровоградщиною – «у чистому полі». У тому самому полі і прочекали пасажири, доки спеціалісти не перевірили всі інші автобуси. Ніяких мін не знайшли – пошуками «жартівника» займається СБУ. 

«Школу заміновано!»

Саме так 2 квітня пожартував 9-класник Білецьківської школи, зателефонувавши з мобільного на номер «102». Це він зробив на шкільній перерві, а з наступного уроку його вже забрали суворі дяді у міліцейській формі.

– Не пройшло і години після дзвінка, як він і його батько сиділи в мене в кабінеті, – розповідає Денис Захарченко. – Перед нами стояло велике питання – необхідно було евакуювати дітей з усіх міських шкіл, оскільки жартівник не сказав в якій саме міна. Але ми швидко «вирахували» звідки надійшов дзвінок.

У міліції кажуть, що хлопець відхрещується від дзвінка – каже, що то над ним пожартували однокласники і просто хтось із них зателефонував з його мобілки. Діти ж розповідають міліціонерам що то зробив саме він.

«Амстор» «замінували» вже втретє

6 квітня супермаркет «Амстор» відзначив своєрідну дату – його «замінували» втретє за історію. Близько 14.10 невідомий повідомив у міліцію з телефона-автомата в районі залізничного вокзалу, що в магазині бомба. Всіх працівників і покупців евакуювали з приміщень. За три години спеціалісти з вибухівки винесли вирок – «бомби немає».

– Вже о 18.30 міліціонери затримали жартівника, разом із товаришем, – каже прес-офіцер міськуправління міліції Анна Волювач. – Це учень одного з ПТУ. Каже, що «пожартував». Їх допомогли знайти продавці з торгових точок в районі вокзалу – вони надали прикмети людей, що вешталися у час дзвінка коло телефонних автоматів.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх