Ювелірний магазин обчистив… адміністратор

11.04.2010, 23:18 Переглядів: 2 548
36-річний співробітник ювелірної крамниці на вул. Леніна поцупив із неї «золото і діаманти» та сховав у гаражі. Потім, уночі, повернувся до магазину, заліз через вікно і змусив спрацювати сигналізацію… Наряд міліції прибув на місце за 45 секунд. Правоохоронці не могли зрозуміти – як за такий короткий проміжок часу злодій виніс півмагазину? Стало зрозуміло, що або то була Людина-павук, або хтось із працівників.

Чоловік сховав прикраси на 3 млн грн у своєму гаражі

Правоохоронці кажуть, що збути таку велику партію коштовних прикрас просто нереально – його одразу «вирахують». А продавати по одній каблучці або ланцюжку йому довелося б до кінця життя.

У ніч 24 березня у ювелірному магазині «Золоте руно» спрацювала сигналізація – датчики руху «побачили» у приміщенні сторонню особу. За словами заступника начальника Кременчуцького міського управління міліції Дениса Захарченка, наряд служби охорони знаходився у 45-ти секундах їзди від крамниці. Правоохоронці прибули на місце і побачили, що сейф, в якому ховали лотки із ювелірними виробами відкритий. Крадія і слід простиг.

–  Злодій перебував у магазині близько 40 секунд, – каже Ігор Туль, начальник відділу карного розшуку міськуправління міліції. – Він фізично не міг вчинити крадіжку. Не кажучи вже про те, щоб встигнути зламати замок сейфу за допомогою дрелі й винести лотки із золотом через вікно. Він не встиг би зникнути з місця пригоди до приїзду охоронців!

– Ми, навіть, для експерименту, намагалися на деякий час проникнути у магазин та винести ті 26 лотків із прикрасами, – каже Денис Захарченко, – але в нас нічого не вийшло. Було зрозуміло, що до крадіжки причетний той, хто має доступ до сигналізації магазину. 

Через 8 годин міліціонери вже затримали підозрюваного – 36-річного адміністратора ювелірної крамниці, який працював на цій посаді останні три місяці.

НЕідеальний злочин

Перед закриттям магазину, адміністратор, разом із продавцем, сховав лотки із прикрасами до сейфу. Пустив жінку поперед себе і нібито поставив магазин на сигналізацію. Він відвіз колегу додому, а сам повернувся до крамниці. Спустошив сейф і відніс «золото-діаманти» до машини. Потім відчинив вікно з тильної сторони магазину та увімкнув сигналізацію. Коштовності на 2,98 млн грн чоловік сховав у своєму гаражі, в порожньому газовому балоні (там їх, згодом, і знайшли міліціонери). Вночі сумлінний працівник повернувся до крамниці – потрібно було довершити почату справу – імітувати проникнення злодіїв у приміщення. Він заліз у заздалегідь відчинене вікно, взяв дрель і почав «ламати» нею давно відчинений замок сейфу. На всю «операцію» йому знадобилося близько 40 секунд.

«Геній» трохи не додумав, коли планував злочин, що не можна провернути подібну крадіжку за такий короткий проміжок часу. Мабуть, передивився нереальних бойовиків. Тепер його судитимуть за статтею 185 (ч. 5) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх