Мати закопала немовля у гної

20.09.2007, 19:09 Переглядів: 1 410
29-річна жінка, мати двох дітей, народивши третю дитину, убила її відразу після народження, закопавши на городі.
горе-матуся взята під варту

12 вересня фельдшер села Гориславці Кременчуцького району прийшла до 29-річної односельчанки нагадати, аби вона збиралася до пологового будинку, бо ось-ось мав наступати термін пологів. Але двері медпрацівнику ніхто не відчинив. Фельдшер злякалася, що жінці погано і покликала голову сільради на допомогу, аби разом потрапити до будинку. Проте коли вони прийшли удвох, то жінка вийшла до них, але вже без живота...
На запитання, що трапилося, Ірина сказала, що в ніч на дев’яте вересня дитя народилося мертве і вона його вже поховала. Це викликало підозри, бо впродовж усього періоду вагітності жінка почувала себе добре, патології та відхилень у здоров’ї матері та дитини не спостерігалося. Тож медична сестра та голова сільської ради викликали міліцію.
У ході слідства з’ясувалося, що мати навмисно вбила свою новонароджену дитину. Виявилося, що уночі жінка відчула, як відійшли води. Це значило, що ось-ось мають початися пологи. Оскільки Ірина вже народжувала, то як діяти у цій ситуації, вона добре розуміла. Вийшла надвір, і прямо посеред гною народила хлопчика. Пуповину відірвала рукою, а потім механічно вирила невеличку ямку, у якій закопала живе, новонароджене і беззахисне тільце свого синочка. «Вона поклала його обличчям до землі і власноруч прикопала. На наші запитання, чи подавало маля хоч якісь ознаки життя, жінка відповіла – плакало і махало ручками та ніжками. Поховавши заживо своє дитя, матуся подалася спати. Потім добу вона не виходила до місця поховання, бо почувала себе хворою»,-розповідає прес-офіцер міліції Анна Волювач.
Після проведеної судмедекспертизи, лікарі констатували, що хлопчик народився здоровим з вагою 3600 грам. А його смерть настала внаслідок механічної асфіксії: у дихальних шляхах лікарі знайшли решки перегною.
Сама мати на запитання правоохоронців про причини такого кроку відповідає стримано: «Не знаю, чому!» Разом з цим вона каже, що вже має двох дітей, які мешкають окремо від неї з батьком. Аби якось облаштувати своє життя, жінка час від часу зустрічалася з односельцем, від якого і завагітніла. Та коли чоловік дізнався про вагітність то відповів ій коротко: «Куди хочеш, туди дитину і дівай!». Це вже був четвертий місяць вагітності. Хірургічне втручання було вже неможливе, тому вирішила народжувати, а дитя віддати до притулку. Коли час пологів уже настав, жінка змінила свої плани та закопала немовля.
Проти горе-матусі, яка взята під варту, правоохоронці порушили кримінальну справу, що передбачає покаранням - до 5 років ув’язнення.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх