Олійні ріки, асфальтові береги

1.09.2006, 19:09 Переглядів: 1 513
По Полтаві в суботу, 26 серпня, текли олійні ріки. Вулиця Маршала Бірюзова на кілька метрів заповнилась масляною плямою. Олія розтеклась навіть по дорозі. Трапилась пригода приблизно о 16-й годині.

По Полтаві в суботу, 26 серпня, текли олійні ріки. Вулиця Маршала Бірюзова на кілька метрів заповнилась масляною плямою. Олія розтеклась навіть по дорозі. Трапилась пригода приблизно о 16-й годині.
Як повідомили в управлінні МНС, поблизу маслоекстракційного заводу з каналізаційного колодязя на поверхню було викинуто велику кількість жирів рослинного походження. МНСники запідозрили, що в міську каналізацію завод скинув відходи свого виробництва, або олія з ЗАТ „Соняшник” якимось іншим чином потрапила у каналізацію. Представники цього підприємства, своє відношення до олії в каналізаці заперечують, та кажуть, що поряд із заводом є ще підприємства, де, наприклад, виробляють, майонез. Тож і вони могли „напаскудити”.
Поміж тим, жирами було забито понад 10 кілометрів колекторної системи – аж до супрунівських очисних споруд. Жир закристалізувався уздовж мережі, майже наполовину зменшивши прохід стічних вод. У Супрунівці на очисній станції загинули основні очисні мікроорганізми, що привело до збоїв у роботі.
Спеціалісти водоканалу взяли проби суміші, яка фонтаном била з-під каналізаційних люків, для дослідження. Особовий склад однієї з пожежних частин змив із дороги олію й засипав слизьке місце піском. А у Полтавському міськвиконкомі була створена спеціальна комісія, яка повинна проаналізувати ситуацію, знайти винуватців та визначити суму завданих збитків.
Однак поки шукали винних, наступного дня телеканал «Лтава” повідомив про другий, ще більший викид жирів рослинного походження уканалізацію міста.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх