УБОЗівцю–катівнику суд дав 10 років тюрми

4.05.2006, 18:05 Переглядів: 1 613
Октябрський районний суд Полтави днями засудив до десяти років тюрми колишнього міліціянта, працівника “шостого” відділу, який протягом трьох років катуваннями змушував затриманих зізнаватися у скоєнні чужих злочинів. Арештований не погодився з вироком та подав апеляцію..

Октябрський районний суд Полтави днями завершив слухання кримінальної справи з обвинувачення колишнього старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах УБОЗ, який протягом трьох років катуваннями змушував затриманих зізнаватися у скоєнні чужих злочинів,-повідомляє газета “Полтавська думка”. Видання посилається на помічника прокурора Октябрського району Марину Гавриш,  яка розповіла, що горе-міліціянт діяв разом з чотирма іншими убозівцями. Щоб створити видимість успішної діяльності, вони вдалися до службових підроблень та знущались з громадян.
Прокуратура висунула звинувачення за чотирма епізодами. В усіх випадках кати в погонах діяли за схожими схемами. Жертву доставляли в кабінет та примушували написати зізнання у злочинах, яких вони не скоювали. Коли затримані відмовлялися давати неправдиві показання, в хід ішли тортури. Людей били руками й ногами, одягали наручники, підклавши під них тканину, щоб вони здавлювали кінцівки; піднімали за зчеплені ззаду руки; одягали протигаз і перекривали доступ повітря, а потім, прикуривши цигарку,  вдихали в гофровану трубку дим, від чого потерпілі задихались, непритомніли. Часом нелюди спрямовували електрошокером електричні розряди в ділянку шиї та вух жертви.
Щоб уникнути відповідальності, кати фальсифікували справи про вчинення затриманими адміністративних правопорушень.
За інформацією Марини Гавриш, прокуратура вимагала призначити колишньому УБОЗівцю покарання у формі 12 років позбавлення права обіймати посади в органах внутрішніх справ терміном на три роки та конфіскацією всього особистого майна. Суд присудив УБОЗівцю десять років тюрми. Але після винесення вироку арештований подав апеляцію на рішення суду. Спільники заарештованого екс-працівника міліції наразі перебувають у розшуку.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх