“У мене не курять!” – сказала пенсіонерка злочинцям

4.05.2006, 18:05 Переглядів: 1 916
Михайло Булгаков свого часу попереджав – ніколи не розмовляйте з незнайомцями. Нині варто додати до застережень Майстра ще одне – ніколи не залишайте двері відчиненими. Бо у відчинені двері може зайти не лише сусідка або контролер Полтаваобленерго. В них можуть заскочити і злочинці, що тікають від переслідувачів.
Мал. Дмитра БАБЦЯ

Минулої п’ятниці репортеру  “Телеграфа” довелося попрацювати статистом  на затриманні. Трапляється і таке. Виходиш собі посеред білого дня з під’їзду, а до тебе кидається хлопець з “Макаровим”, і запитує: чи не пробігали тут двоє злочинців?
Як виявилось, старший лейтенант (той самий хлопець з “Макаровим” та міліцейським посвідченням) переслідував двох злочинців, які тільки-но заскочили до під’їзду дев’ятиповерхівки.  Самотужки оперативник не міг перевірити під’їзд. Викликав групу і бігав під під’їздом.  А  свідомих громадян попросив постояти під вікнами будинку, що виходять на протилежний бік – раптом  злодії надумають плигати, як мавпочки,  з вікон.  Добровільних помічників міліції виявилось досхочу. Вікна стерегли: репортер “Телеграфа”, “продвинутий” хлопчик з кіскою та  два двірники – вони – надивившись детективів – старанно удавали заклопотаних роботяг.
Злодії з вікон не плигали. І не дарма – аби плигати з верхнього  поверху (саме там вони засіли), треба бути або янголом, або дельтапланеристом,  або просто дурнем.
Невдовзі під’їхали міліцейські машини, і почалась власне робота.  Підозрюваних  затримали у маленькій квартирі на одному з верхніх поверхів. Обійшлося без жертв та стрілянини. Двері теж не підривали – не Чикаго все-таки.  Просто міліціонери на підвищених тонах  наказали відчинити двері. Пенсіонерка – власниця квартири –  відчинила.  Підозрювані, які ховалися у неї на кухні, опору не чинили.  Жінку  в заручники не брали.  І взагалі не хуліганили – навіть сигарету загасили, коли господиня  зауважила, що на її кухні не курять.
Хазяйка квартири розповіла “Телеграфу” наступне. Близько другої години дня вона почула, як на їхньому поверсі хтось ходить і дзвонить у всі квартири. Сама була на кухні. Двері її квартири були прикриті, але не зачинені на замок. Це давня звичка. Адже живе жінка на верхньому поверсі, куди мало хто забрідає. До того ж, до неї постійно заходить старенька сусідка. Тож вони звикли залишати двері незачиненими. Ось ці самі двері і штовхнув один із злочинців.  Жінка стверджує, що поводився він чемно.  Пояснив, що побився десь на весіллі, і тепер за ним женуться розгнівані родичі. Попросився пересидіти годину у квартирі, поки вони не підуть. В цей час до квартири вдерся ще один громадянин. Виявилось, вони вдвох побилися. І за ними женуться. Хлопці пообіцяли не чіпати хазяйку, і всілися на підлозі в кухні – аби їх ніхто не побачив з вікна. Хоча хто, крім пташок побачить їх на такій висоті?
Коли хлопці надумали закурити, господиня зауважила, що на її кухні не курять. Вони загасили сигарети. Пройшов якийсь час, і внук хазяйки квартири (він знаходився в іншій кімнаті) не витримав напруження – виглянув з балкона. Майже відразу у двері квартири подзвонили, і суворий голос сказав: “Відчиніть, міліція!”
Жінка вважає, що міліціонери піднялися до її квартири  тому, що побачили чоловічу постать (онука) на балконі. Співробітники міліції дотримуються іншої версії.  Поки що вона не отримала підтвердження.
Як повідомила прес-служба  УМВС в Кременчуці, хлопці, затримані в квартирі пенсіонерки, підозрюються у здирництві. Мешканка міста подала до міськвідділу міліції заяву, в якій засвідчує, що громадяни В. і В. вимагали у неї та її співмешканця гроші.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх