Шахраї попалися на гачок

10.03.2006, 09:03 Переглядів: 1 585
На початку березня правоохоронці затримали кількох шахраїв, які під виглядом продажу товарів за меншою ціною ошукували кременчужан..

Правоохоронцями за 2005 рік на території області було зареєстровано 508 шахрайств, з яких 154 залишаються не розкритими. За даними прес-служби міськуправління міліції, найбільшого поширення набули шахрайства, коли злочинці представляються працівниками служб соціального забезпечення та під виглядом заміни старих грошових купюр на нові, відбирають гроші у пенсіонерів. В більшості випадків такі злочини скоюють жінки.
Як заявив начальник міської міліції Василь Овчаренко, 5 березня співробітниками карного розшуку Віталієм Шияном та Олегом Супруненком була затримана раніше не судима мешканка Молодіжного. ”Маючи вищу освіту, знаючи психологію людей, вона входила в довіру й пропонувала за меншою ціною купити товари підвищеного попиту, при цьому беручи з людей передоплату. Згодом про всі домовленості вона „забувала”. Так, 5 березня запропонувавши продати дешевше цукор, вона заволоділа 1 300 грн. 34-річної Наталії, що мешкає на вул.Тельмана. А 1 березня на придбання побутової техніки вона взяла 300 грн. у 56-річної Людмили”, - каже Василь Овчаренко.
Другого березня до міліціянтів звернувся 26-річний Олександр, у якого під приводом продажу комп'ютера невідома особа взяла 5279 грн.. Четвертого березня до правоохоронців надійшла аналогічна заява від 36-річного Юрія, у якого невідомий аналогічним чином взяв 13 500 грн. Дільничними інспекторами Крюківського райвідділу міліції був встановлений і затриманий раніше не судимий ніде зараз не працюючий 25-річний чоловік, який у скоєному зізнався.
Враховуючи подібні факти, керівництво Кременчуцького міськуправління міліції звертається до мешканців міста, якщо вони опинилися в подібній ситуації, то їм необхідно по можливості якомога точніше запам'ятати прикмети злочинців, і, не гаючи часу, звернутись до найближчого відділу міліції. “Успіх розкриття даного виду злочину залежить від проведення комплексу заходів, основаних на співпраці міліції та громадян”, – каже полковник міліції Овчаренко.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх