Троє – на одну квартиру

2.03.2006, 17:03 Переглядів: 2 855
Шахрайка зняла квартиру і здала її в оренду трьом квартирантам.

Група студентів вирішила відпочити і зняла на добу кімнату у малосімейці. Поки всі збиралися на гулянку, один зі студентів “чергував” у  квартирі і чекав на інших. Хлопець розслабився на дивані та дивився телевізор. Перемикаючи канали, він почув, як хтось відмикає двері ключем. На порозі з’явився чоловік із двома величезними баулами. Уважно подивившись один на одного, вони почали з’ясовувати, хто є хто. Чоловік з баулами стверджував, що він зняв у хазяйки квартиру на півроку. Оце так! А студент орендував кімнату у хазяїна-чоловіка. Кожен став телефонувати своєму “господарю”. Коли “новоприбулий” зателефонував хазяйці, йому повідомили, що на жаль, абонент зараз не може прийняти виклик.  А от хазяїн відізвався і приїхав. З його розповіді стало зрозуміло, що трохи раніше у нього на два дні квартиру орендувала жінка. От у неї горе-квартирант і зняв помешкання. Далі, як в анекдоті. Двері плавно відчиняються... І на порозі  з’являється ще одна ошукана жертва. Їй також здали квартиру на півроку.
Поки тривав “розбір польотів” з’явилась сімейна пара, яка також стала заявляти права на квартиру. На завершення до всіх „квартиронаймачів”, за викликом, приїхали правоохоронці. Як з’ясувалось, знявши квартиру на два дні, спритна шахрайка встигла здати її одразу ще трьом бажаючим і заробивши 1800 гривень зникла! Поки що міліція спритницю не знайшла, а значить гроші трьом орендаторам поки що ніхто не поверне. Більше за всіх пощастило студентам. Вони таки відпочили групою, щоправда, цілий день чекали на нових гостей.

Як не стати жертвою

Раніше випадки такого шахрайства з квартирами траплялися у Києві. Із запитанням, як часто ошукують кременчужан за подібною схемою, “ТелеграфЪ” звернувся до майора міліції, начальника розшуку Крюківського райвідділу міліції Василя Бороденка.
“Це вже не перший випадок такого шахрайства. Я пам’ятаю чотири випадки, але суми, на які раніше ошукували людей, були меншими. Аби не потрапити в таку ситуацію, якщо ви берете квартиру в оренду, поспілкуйтесь з мешканцями цього будинку. Якщо вони не знають хазяїна і кажуть, що мешканці квартири постійно змінюються, краще пошукайте квартиру в іншому місці. Якщо ви збираєтесь взяти квартиру в оренду на тривалий строк, уникайте районів вокзалу та автовокзалу – там переважно здають квартири на день-два для приїжджих. У хазяїна квартири попросіть паспорт та зробіть собі ксерокопію. І не забудьте укласти договір”.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх