За подвійне вбивство – 15 років

27.01.2006, 12:01 Переглядів: 2 195
Намагаючись відібрати у співмешканки будинок, придбаний за власний кошт, чоловік сокирою убив жінку та її сина і ліг спати. Суд засудив убивцю на довічне ув’язнення. Верховний суд замінив довічне ув’язнення на 15 років позбавлення волі..
За вбивство сокирою співмешканки та її сина кременчужанина засудили до 15 років ув’язнення

17 жовтня 2004 року до чергової частини Крюківського райвідділу міліції надійшло телефонне повідомлення про те, що було знайдено труп громадянки – К. За словами старшого прокурора відділу прокуратури Полтавської області Миколи Нагайника, труп жінки знайшов її колишній чоловік, який тієї неділі знаючи, що у вихідні завжди хтось є вдома, вирішив провідати колишню дружину та сина. “Прийшовши до приватного будинку жінки, він довго грюкав у двері, потім зазирнув у вікно. Побачене його шокувало. Колишня дружина лежала на підлозі з закривавленою головою. Вибивши скло, чоловік заліз у помешкання і побачив, що жінка вже мертва. Поруч з нею лежав і їхній син. Він ще дихав. Чоловік викликав „Швидку допомогу”. Юнака відвезли до лікарні. Там він згодом помер. У сусідній кімнаті мирно спав співмешканець загиблої”, – розповідає Микола Нагайник.
На місце трагедії прибула слідчо-оперативна група в складі відповідних працівників прокуратури Кременчука, міського управління міліції, Крюківського райвідділу міліції та експерти.
Обстановка на місці події та виявлені тілесні ушкодження на тілі потерпілої вказували на те, що жінку вбили. Невдовзі оперативники встановили обставини та мотиви злочину. За даними слідства, останні декілька років жінка співмешкала з Євгеном Прилуковим. Свого часу той продав власну квартиру і на виручені гроші вони придбали будинок на вулиці Насосній, в якому й мешкали. Вказане житло співмешканка швиденько оформила на себе. Дізнавшись про це Євген вимагав від неї оформити частину будинку на нього. Жінка відмовлялась. Через це між співмешканцями часто виникали сварки, які переходили в бійки.
Один з таких скандалів трапився і в ніч на 17 жовтня. При цьому не обійшлось без „підігріву оковитою', якої того дня Євген випив чимало. У „захмелілій голові' виник намір – помститися за обман з оформленням будинку. Дочекавшись, коли дружина та хлопчик заснули, Євген взяв сокиру, та почав їх бити. Від отриманих ударів співмешканка померла на місці, її син – в лікарні. Потім чоловік викинув сокиру у сміттєбак і пішов спати. Зранку його розбудив колишній чоловік померлої та правоохоронці.
“В ході проведеного тоді розслідування стало відомо, що смертельну травму жінці та травми її сину завдав саме співмешканець померлої. Однак чоловік спочатку казав, що не знає, як сталася трагедія. Наполягав, що напередодні увечері пішов з дому, де залишалися гості. Вранці повернувся лише переодягнутися і в кімнату до жінки не заходив, тому про трагедію, мовляв, нічого не знає. Проте слідчі знайшли докази його вини”, – зазначив в інтерв’ю “Телеграфу” екс-начальник міської міліції, полковник міліції Анатолій Кононенко.
Вказані обставини злочину повністю підтвердились в судовому засіданні апеляційного суду Полтавської області за вироком якого Прилукова було засуджено на довічне ув’язнення. Але затриманий не погодився з вироком та подав апеляцію. “Нещодавно ухвалою Верховного Суду України за апеляційною скаргою засудженого, йому змінено покарання на позбавлення волі строком на 15 років”, – повідомив Микола Нагайник.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх