За допомогою дронів у Полтаві виявляють мітки

26.02.2022, 11:47 Переглядів: 4 335

 

Мешканців прость не панікувати

Сьогодні, 26 лютого, у Полтаві працівники правоохоронних органів проводяться заходи з виявлення міток та спеціальних позначок за допомогою дронів.

- Просимо громадян зберігати спокій, ситуація під контролем військових та правоохоронців, - йдеться у повідомленні.

У разі виявлення вами таких позначок закликаємо знищувати їх самостійно. Зокрема, це можна зробити у такі способи: маячки розбити, а позначки засипати землею, зрізати з кори дерев, заклеїти кількома шарами будівельного скотчу або листами щільного картону.

Начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов закликає громадян самостійно знищувати сигнальні позначки та маячки в місцях їх виявлення. Для знищення сигнальних позначок та маячків не обов’язково відволікати правоохоронців та військових, це можна зробити самостійно!

- Збройні сили України, Нацполіція, військовослужбовці Національної гвардії й загони тероборони працюють злагоджено й професійно для захисту та оборони нашої області та України від ворога. Щоб допомогти військовим та правоохоронцям боронити нашу державу та вартувати вашу безпеку, просимо дотримуватися простих, але важливих правил.

  • дотримуватися комендантської години – ці обмеження введені для вашої безпеки
  • не поширювати в соціальних мережах, в чатах мобільних месенджерів тощо пости, а також не повідомляти телефоном інформацію про обстановку в населених пунктах та різні організаційні заходи, пов’язані з обороною країни
  • виявляти та самостійно знищувати сигнальні мітки, маячки та інші позначки на дорогах чи будівлях, що можуть використовуватися для коригування вогню артилерії чи авіаударів. Зокрема, це можна зробити у такі способи: маячки розбити, а позначки засипати землею, зрізати з кори дерев, заклеїти кількома шарами будівельного скотчу або листами щільного картону.

Такий підхід значно зменшить навантаження на лінію 102, на яку безперервно від громадян надходить важлива інформація.
Тож, якщо хочете допомогти, не панікуйте, а долучайтеся до загальної справи з дотриманням правил безпеки та здорового глузду.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх