Коньяк «без зірок» та горілка «без бруньок»

14.04.2008, 20:01 Переглядів: 1 614
За два роки кременчужани випили 39 кубометрів «паленого» зілля.
30 копійок за 100 грамів – заради такого «щастя» можна було і носа закрити, щоб «паленим» не тхнуло. А потім відпочити...
Фото: Дмитрий Бабец

 Минулого тижня міліція затримала п’ятьох осіб, які змішували воду, спирт і барвник. Отриману гидоту вони гордо називали «горілкою» та «коньяком» і продавали  на розлив.

Підпільний лікеро-горілчаний цех у Кременчуці викрили 10 квітня співробітники управління із боротьби з організованою злочинністю. На «підприємстві» працювали п’ятеро мешканців міста. Справу започаткував у 2007 році 32-річний чоловік, раніше судимий за подібний злочин, але з умовним терміном. На хазяїна працювали, в основному, молоді люди 25-27 років. Хтось із них виготовляв «горілку», хтось розвозив її по точках (двом квартирам у центрі міста), а хтось  реалізовував споживачам. Сам цех розміщувався у гаражах. Він був мобільним – постійно переїздив із місця на місце. Обладнання в цеху було мінімум: пластикові каністри, тазики та трубки.   

Технологія
Слідчим кременчуцького відділу УБОЗ «пощастило» дізнатися рецепт отримуваних напоїв. «Горілку» виробляли просто: змішували у пластмасових каністрах спирт із водою. А от із «коньяком» доводилося трохи напружуватися: у спирт та воду додавали за смаком ваніль та барвник «Ром». Ваніль клали для запаху – щоб клієнти не лякалися.

Під час обшуку у підозрюваних було знайдено 456 літрів «коньячної суміші» та 821 літр  «горілчаної», зазначають у прес-службі обласної міліції. Проти затриманих порушено кримінальну справу за статтею 204 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 5 років тюрми. Весь товар та інгредієнти конфісковано як речові докази. Проводиться експертиза якості отримуваної суміші та з’ясовується, чи не отруївся нею хтось із кременчужан.

За підрахунками фахівців, за період існування «виробництва» було виготовлено понад 39 тисяч літрів «горілки» та «коньяку». Свій товар виробники відпускали на розлив: по 3,2 гривні за літр, незалежно від кольору суміші.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх