Підробляли документи, аби зняти автівки з військового обліку: суд виніс ухвалу щодо агропідприємств області

24.04.2024, 15:25 Переглядів: 901

 

Кілька сільськогосподарських підприємств на Полтавщині перереєстровували автомобілі установ на третіх осіб, аби їх не вилучили на потреби військовим

Агропромислові підприємства Полтавщини підробляли документи та перереєстровували автомобілі на третіх осіб, щоб їх не вилучили на потреби Збройних сил України. Ухвалу стосовно цього винесли 17 квітня в Октябрському районному суді Полтави.

Згідно з матеріалами справи, поліція області розпочала кримінальне провадження за клопотанням Управління Служби безпеки України у Полтавській області ще у грудні минулого року. Співробітники СБУ викрили налагоджену схему з підробки документів для перереєстрації автомобілів, що перебувають на обліку в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки й можуть бути вилученими на оборонні потреби.

Правоохоронці встановили, що дев'ять сільськогосподарських підприємств за допомогою підроблених бланків переоформили автівки на приватних осіб. Про можливу підробку документів тоді заявив офіцер мобілізаційного відділення одного з ТЦК. Оскільки, згідно з розпорядженням начальника Полтавської РВА «Про військово-транспортний обов`язок», ці автомобілі потрібно було передати на потреби на потреби ЗСУ. Проте на запит слідчого щодо цих автомобілів надійшла інформація, що вони оформлені на фізичних осіб і не можуть бути вилученими.

Суд ухвалив, що підприємства мають надати доступ правоохоронцям до усіх оригіналів документів із можливістю їх вилучення. Це необхідно задля перевірки їхньої достовірності.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці викрили аферистів, які продавали військовим неіснуючі автомобілі.

Автор: Яна Гудзь
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх